Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Pacientů přibývá, krajská nemocnice žádá o pomoc studenty zdravotnických škol z celé republiky

V Karlovarské krajské nemocnici (KKN) potřebují pomoc hlavně s administrativou, tříděním pacientů a dalšími pomocnými pracemi. Proto se vedení nemocnice rozhodlo zveřejnit výzvu pro výpomoc v pandemickém stavu.

„Hledáme studenty posledních ročníků Středních zdravotnických a vyšších odborných škol, nebo libovolných ročníků medicínských fakult na výpomoc v provozech KKN formou dohody o provedení práce. Těm s bydlištěm mimo region nabízíme bezplatné ubytování v zařízeních, které nemocnice využívá i pro své zaměstnance,“ cituje výzvu Vladislav Podracký, mluvčí KKN.

Nemocnice naštěstí zatím nemusela řešit žádný velký výpadek zdravotnického personálu, kterému se až na výjimky nákaza nemocí Covid-19 vyhýbá.

„V karlovarské i chebské nemocnici jsou to pouze jednotky případů. Ani v jednom zařízení nepřekračuje počet nemocných lékařů a sester číslo deset,“ popisuje aktuální situaci mluvčí.

Studenty hledá nemocnice, aby ulehčila personálu, který je zaměstnán péčí o covidové pacienty. Těch samozřejmě v nemocnici přibývá, a pokud bude nárůst pokračovat, vedení nemocnice se bojí kolapsu.

„Techniky a například i ventilovaných lůžek máme zatím dostatek, ale nemáme personál, který by je mohl obsluhovat. Proto žádáme pomoc od studentů, kteří mohou například třídit pacienty, měřit teplotu, zpracovávat administrativu a tím ulehčit sestrám a lékařům,“ doplňuje Vladislav Podracký s tím, že veškeré informace o výzvě najdou případní zájemci na webu nebo facebooku KKN.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto

Štítky koronavirus, nákaza, Karlovarský kraj, karanténa, nemocnice, KKN, výzva, pacient, Karlovarská krajská nemocnice, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pacientů přibývá, krajská nemocnice žádá o pomoc studenty zdravotnických škol z celé republiky  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.