Počasí dnes6 °C, zítra6 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Kvůli nemoci Covid-19 zavřeli v Ostrově školu, v Chebu přeložili koncert Lucie

Karlovarský magistrát vyzval obyvatele města, aby na úřad chodili jen v nejnutnějších případech. V Horním Slavově ale například pokračují přípravy víkendových slavností a pořadatelé věří, že se akce podaří.

„Venkovní akce zakázány nejsou a my věříme, že se lidé přijdou bavit. Samozřejmě by měl být každý opatrný a zodpovědný,“ uvedl Vladimír Suchan majitel agentury Vlny, která v sobotu 19. září přiveze do Horního Slavkova skupinu Čechomor a Romana Vojtka s kapelou Fantastic. Suchan zatím nechce rušit ani další koncerty, které přesunul pod širé nebe do volnočasového areálu Rolava v Karlových Varech.

Opačný postoj zaujalo vedení Chebu, které přeložilo plánovaný koncert kapely Lucie na jaro příštího roku. Jedna z nejoblíbenějších českých kapel se přitom měla na chebském náměstí představit už ve čtvrtek odpoledne a mělo jít o koncert určený jako poděkování lidem z první linie v boji s nemocí Covid-19.

„Osobně mě přeložení koncertu velmi mrzí, už jen samotné přípravy stály, mnoho práce. Ale počty nakažených rostou tak rychle, že nikdo netuší, jaká omezení budou platit za pár dnů, mnoho lidí se momentálně bojí účastnit veřejných akcí a především vedení policie, hasičů a dalších složek se teď obává, aby se jejich lidé nenakazili a byli k dispozici pro další boj s koronavirem. Dělat koncert jako poděkování pro první linii bez lidí z první linie nedává smysl,“ sdělil starosta Chebu Antonín Jalovec (VPM).

A tom, že se situace zhoršuje, vypovídají nejen čísla nakažených, kterých je aktuálně v kraji 257, ale také přijímaná opatření. Všechny nemocnice v kraji vyhlásily zákaz návštěv a do problémů se dostávají například i některé školy. V minulém týdnu byla do karantény poslána celá třída z karlovarské uměleckoprůmyslové školy. Včera se uzavřela celá Základní škola Myslbekova v Ostrově.

„Ředitel byl bohužel k tomuto kroku nucen přistoupit, neboť narostl počet pozitivně testovaných pedagogů do té míry, že nebylo možno zajistit výuku. Prosím neberte věc na lehkou váhu a chraňte sebe i své blízké, jen tak máme šanci se z toho všeho rychle dostat. Škole jsme poskytli desinfekci, roušky i generátory ozónu,“ uvedl starosta Ostrova Jan Bureš (ODS).

Vedení karlovarského magistrátu nabádá obyvatele města k bezkontaktnímu vyřizování věcí.

 „Snažíme se eliminovat osobní návštěvy na úřadě, vyzýváme klienty k tomu, aby maximum úředních i jiných záležitostí řešili vzdáleně, tedy prostřednictvím datové schránky, e-mailu nebo telefonicky. Respektujeme tak opatření vydaná Ministerstvem zdravotnictví,“ uvedla Andrea Pfeffer Ferklová (ANO), primátorka Karlových Varů.

Ta se rozhodla zrušit do dovolání i pravidelné dny s primátorkou.

„Nerada bych ale obyvatele města připravila o možnost sdělit mi svůj názor nebo připomínku. Zpětná vazba od veřejnosti je pro mě velmi podnětná, ráda přihlédnu k názoru občanů, odpovím na jejich dotazy. Přestože osobní setkání a diskuse je vždy přínosnější, věřím, že i elektronická forma bude příhodnou alternativou. Své názory a podněty mi obyvatelé města mohou adresovat na email,“ vysvětluje karlovarská primátorka.

  

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, správa, školy, koronavirus, Karlovarský kraj, Ostrov, koncert, COVID-19, Cheb, Lucie, hudební skupina, Čechomor, Karlovy Vary, Horní Slavkov, Andrea Pfeffer Ferklová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kvůli nemoci Covid-19 zavřeli v Ostrově školu, v Chebu přeložili koncert Lucie  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.