Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Nemocnice v Karlovarském kraji vyhlašují zákaz návštěv

Vzhledem ke zvyšujícímu se počtu nakažených nemocí Covid-19 se vedení nemocnic v kraji rozhodlo uzavřít svá oddělení a maximálně tak chránit pacienty. Zákaz návštěv v Karlových Varech a Chebu platí od zítra, v Sokolově a Ostrově od středy.

„S ohledem na současnou epidemiologickou situaci v Karlovarském kraji vyhlašujeme s účinností od 15. září v Karlovarské krajské nemocnici v Karlových Varech i Chebu zákaz návštěv s výjimkou nezletilých pacientů, pacientů s omezenou svéprávností, pacientů v terminálním stádiu nevyléčitelného onemocnění a otců u porodu,“ sdělil Vladislav Podracký, mluvčí Karlovarské krajské nemocnice.

Návštěva u výše zmíněných pacientů, na které se vztahuje výjimka, bude dotazována na symptomy onemocnění COVID-19 a bude proveden zápis formou čestného prohlášení, který je k dispozici na intranetu a webových stránkách nemocnice.

„Čestné prohlášení se archivuje v dokumentaci navštíveného pacienta. Návštěva musí použít ochranné osobní pomůcky. Pokud navštěvující osoba vykazuje pozitivní příznak odpovídající nemoci nebo byla v posledních 14 dnech v zahraničí, nelze připustit její přítomnost u pacienta.,“ dodal mluvčí.

Ke stejnému kroku přistupují i zbylé dvě nemocnice v kraji s to v Sokolově a Ostrově. „U nás je situace podobná, jen zákaz návštěv začne platit o den později, tedy ve středu 16. září. I u nás platí výše zmíněné výjimky pro návštěvy některých pacientů,“ uvedla Markéta Singerová, mluvčí nemocnic v Sokolově a Ostrově.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky nemocnice, zákaz návštěv, covid-19, Karlovarský kraj, návštěva, pacient, Ostrov, Karlovy Vary, Cheb, Sokolov, Karlovarská krajská nemocnice, Nemocnice Sokolov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nemocnice v Karlovarském kraji vyhlašují zákaz návštěv  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.