Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Počet případů COVID-19 na Karlovarsku roste, nemocnice uzavřela návštěvám první oddělení

V kraji je aktuálně 89 osob nakažených koronavirem. Počet pozitivních případů v posledních dnech relativně rychle narůstá. Nejvíce nakažených je opět na Chebsku, kde byl největší problém i během jarní první vlny nemoci.

„Vzhledem k narůstajícímu počtu případů Covid pozitivních pacientů je od dnešního dne na infekčním oddělení Nemocnice v Karlových Varech do odvolání vyhlášen zákaz návštěv,“ uvedl mluvčí Karlovarské krajské nemocnice Vladislav Podracký.

Situaci, pečlivě monitorují hygienici, kteří aktuálně uvádějí 89 nakažených. „Nejvíce nakažených je na Chebsku a to celkem 43 osob. V okrese Karlovy Vary je to 33 případů a v okrese Sokolov 13,“ uvedla mluvčí krajské hygienické stanice Michaela Zajíčková.

Za posledních 24 hodin bylo v Karlovarském kraji provedeno a vyhodnoceno 90 testů. Celkový počet testů obyvatel Karlovarského kraje už překročil hranici 18 tisíc. Situace se komplikuje na řadě míst v České republice. Počet nových případů nemoci Covid-19 aktuálně dosahuje rekordních čísel a očekávají se další opaření hygieniků a epidemiologů. Zpřísňování by se ale zatím Karlovarského kraje týkat neměla.

Hodnocení článku je 56 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky koronavirus, nákaza, Karlovarský kraj, karanténa, nemocnice, KKN, COVID-19, okres Cheb, Karlovy Vary, Karlovarská krajská nemocnice, Krajská hygienická stanice, Česko, Sokolov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Počet případů COVID-19 na Karlovarsku roste, nemocnice uzavřela návštěvám první oddělení  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.