Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Za tři dny přibylo v kraji dvanáct pozitivních testů, nemocných lidí Covid-19 už je pětapadesát

Počet nakažených stoupá každým dnem a to i přesto, že se testuje relativně málo. Za tři dny provedli a vyhodnotili hygienici v kraji pouhých sto třicet testů. Nejméně nemocných je v okrese Sokolov.

„Aktuálně máme padesát pět případů nákazy Covid-19. Dvacet čtyři nemocných je v okrese Cheb a stejný počet evidujeme i v okrese Karlovy Vary.  Na Sokolovsku je nemocných sedm,“ uvedla mluvčí krajské hygienické stanice Michaela Zajíčková.

Vzhledem k uplynulému víkendu se testovalo poměrně málo. Během pátku, soboty a neděle bylo provedeno pouze sto třicet testů. „Včera v neděli jsme testovali pouze čtyři osoby,“ doplnila mluvčí.

I přes nárůst počtu nemocných zatím v Karlovarském kraji nepřibyl počet zemřelých v souvislosti s koronavirem. Hygienici stále evidují celkem 39 úmrtí. Počet pozitivních testů od začátku testování je aktuálně na čísle 556, vyléčených je 462 a karantén hygienici udělili celkem 951. Celkem bylo v kraji provedeno už 17 690 testů.

Situace se každým dnes zhoršuje v celé České republice, včera podle statistik ministerstva zdravotnictví přibylo 319 nových případů. Celkem je v naší zemi 6229 nemocných Covid-19 z čehož jich je 153 hospitalizovaných.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky koronavirus, nákaza, Karlovarský kraj, karanténa, COVID-19, Sokolov, Krajská hygienická stanice, Karlovy Vary, Cheb, okres Sokolov, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Za tři dny přibylo v kraji dvanáct pozitivních testů, nemocných lidí Covid-19 už je pětapadesát  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.