Počasí dnes7 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Počet nakažených COVID-19 v kraji stoupl na dvacet případů

Největší nárůst případů nákazy koronavirem je v posledních dnech na Chebsku. Naopak nulový počet nových případů mají na Sokolovsku. Počet zemřelých v souvislosti s touto nemocí se za poslední měsíc nezvýšil.

„Aktuálně máme v Karlovarském kraji dvacet nemocných Covid-19. Nejvíce případů je v okrese Cheb, kde jich je aktuálně devět. Tři jsou v okrese Sokolov a osm v okrese Karlovy Vary,“ uvedla mluvčí krajské hygienické stanice Michaela Zajíčková.

Ačkoliv počet nakažených roste a za poslední čtyři dny bylo zaznamenáno šest nových případů, počet zemřelých v souvislosti s touto nemocí stále zůstává 39 osob. Za poslední měsíc není evidováno ani jedno úmrtí. Určitou zajímavostí může být i fakt, že v okrese Sokolov nepřibyl za poslední čtyři dny ani jeden nový případ nákazy. Největší nárůst je v posledních dnech v okrese Cheb.

„Co se týká testování, tak během včerejška bylo odebráno a vyhodnoceno 79 testů. Celkový počet provedených a vyhodnocených testů je aktuálně 16 529,“ dodala mluvčí hygieny.

Mírně stoupl i počet udělených karantén. Těch hygienici celkově udělili už 930. Ačkoliv se v kraji začaly v posledních dnech objevovat nově nakažení, zatím se nejedná o žádné velké ohnisko, ale spíše o jednotky případů. I proto se v kraji zatím nechystají žádná mimořádná opatření.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky koronavirus, nákaza, Karlovarský kraj, karanténa, COVID-19, okres Cheb, okres Sokolov, Cheb, Sokolov, Krajská hygienická stanice, Karlovy Vary

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Počet nakažených COVID-19 v kraji stoupl na dvacet případů  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.