Počasí dnes11 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Stany před nemocnicemi zmizí, návštěvy povoleny zatím nebudou

Karlovarská krajská nemocnice zruší od dnešního rána vstupní kontroly. Před hlavními vchody do nemocnice v Karlových Varech a Chebu tak během dne zmizí velké červené stany a základní kontrolu příchozích zajistí termokamery.

“Epidemiologická situace se postupně zlepšuje a to nám umožňuje postupně uvolňovat jednotlivá opatření,” říká Jitka Samáková, předsedkyně představenstva KKN. “Od pondělí tak budou například plně v provozu všechny odborné ambulance obou nemocnic a zároveň bude umožněn pacientům i vjezd do areálu obou nemocnic.”

Zrušením vstupních kontrol se práce zkomplikuje personálu ambulancí. „K pacientům totiž budou muset lékaři i sestry přistupovat jako k potenciálně infekčním a budou muset pracovat v respirátorech. Od 1. června pak budou v provozu i jednotlivé odborné stacionáře nemocnic,“ doplnila mluvčí krajské nemocnice Vladislav Podracký.

V Karlových Varech se navíc zruší i testování na Covid-19 před vyšetřením horní části trávicího traktu, u dětských pacientů k vyšetření na magnetické rezonanci v celkové anestesii a ostatními intervenčními výkony.

“Naopak kvůli epidemiologické situaci budou tato opatření ještě ponechána u pacientů z okresu Cheb,” vysvětluje předsedkyně představenstva KKN s tím, že provoz chebské nemocnice je zatím i nadále limitován opatřeními hygieniků.

V obou nemocnicích pak nadále nebude možné vykonávat studentské praxe. U stáží se pak bude postupovat individuálně. 

Stejně jako řada dalších zdravotnických zařízení v České republice ale nemocnice zatím nebude povolovat návštěvy na lůžkových oddělení, s výjimkou těch, které již v současné době povolené jsou. 

“Je to důsledek, z našeho pohledu trochu nešťastné, formulace nařízení ministerstva zdravotnictví. Abychom mohli návštěvy umožnit, museli bychom mít samostatné návštěvní místnosti, které ale ani v jedné nemocnici nejsou, nebo od sebe oddělit lůžka na vícelůžkových pokojích, což v tuto chvíli technicky nelze,” dodává Samáková.

Pokud ministerstvo od této podmínky upustí, bude se nemocnice snažit návštěvy obnovit v co nejkratším možném termínu. 

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto

Štítky nemocnice, koronavirus, omezení, Karlovy Vary, Cheb, Karlovarský kraj, návštěva, Karlovarská krajská nemocnice, pacient, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stany před nemocnicemi zmizí, návštěvy povoleny zatím nebudou  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.