Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

V Karlovarském kraji je k dnešnímu dni už jen 63 lidí nemocných COVID-19

Nákaza koronavirem je na ústupu v celé České republice a až na několik ohnisek se zdá být problém vyřešen. V Karlovarském kraji aktuálně hygienici žádné nové ohnisko neevidují. Počet nových případů onemocnění se stále pohybuje v řádech jednotek případů za den.

„K dnešnímu dni máme evidováno 63 osob nemocných koronavirem a to konkrétně 53 v okrese Cheb, 7 v okrese Sokolov a 3 v okrese Karlovy Vary,“ uvedla mluvčí krajské hygienické stanice Michaela Zajíčková.

Počet vyléčených osob evidují hygienici 346 a počet zemřelých je zatím na čísle 34. V případech úmrtí se v našem kraji jednalo převážně o hodně staré osoby s dalšími vážnými zdravotními problémy.

„Celkem se v Karlovarském kraji provedlo už 11 632 testů, ze kterých bylo 443 pozitivních. Za posledních dvacet čtyři hodin zvládli hygienici a zdravotníci nabrat a vyhodnotit 210 testů s jedním pozitivním případem,“ dodala mluvčí hygieny.

A co se týká karantény, tak těch od začátku epidemie vydala krajská hygienická stanice 834.

V České republice je podle údajů Ministerstva zdravotnictví z dnešní půlnoci aktuálně nemocných 2 522 osob, ze kterých je 157 hospitalizováno v nemocnici. Celkem se nemoc COVID-19 prokázala u 8 754 lidí a vyléčených eviduje ministerstvo 5926. Na nemoc zemřelo 306 osob a testů bylo po celé republice provedeno 379 750.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky koronavirus, nemoc, nákaza, COVID-19, Karlovarský kraj, ČR, Česko, Krajská hygienická stanice, Karlovy Vary, Cheb, Sokolov, Ministerstvo zdravotnictví České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Karlovarském kraji je k dnešnímu dni už  jen 63 lidí nemocných COVID-19  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.