Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V Karlovarském kraji je aktuálně 102 nakažených lidí koronavirem

Počet úmrtí za poslední dva dny nestoupl a naopak se zvyšuje počet vyléčených. Provedených testů už je v kraji více než deset tisíc. Stále platí, že nejvíce pozitivních jich bylo u dospělých ve věku od 25 do 64 let. Ve středu přijede do Mariánských Lázní ministr obrany Lubomír Metnar.

„Počty nákazy koronavirem v Karlovarském kraji přibývají v posledních dnech pouze po jednotkách případů. Vyšší čísla jsou aktuálně uváděna v počtu uzdravených, což je samozřejmě dobře,“ uvedla mluvčí krajské hygieny Michaela Zajíčková.

Aktuálně je v Karlovarském kraji 102 osob nakažených nemocí COVID-19. Vyléčených už je 299. Pokud se podíváme na celková čísla, tak z nich lze vyčíst, že v Karlovarském kraji bylo k včerejšímu podvečeru provedeno 10 236 testů, ze kterých bylo 432 pozitivních.

„Za posledních 24 hodin bylo provedeno 200 testů,“ doplnila mluvčí hygieny.

Počet vyléčených je aktuálně na čísle 299 a počet zemřelých v kraji je 31. Celkem bylo od začátku testování na základě rozhodnutí hygieniků posláno 802 osob do karantény.

Dvě největší ohniska nákazy z minulého týdne nemocnice v Chebu a Mariánských Lázních se pomalu vrací do běžného provozu. V nemocnici v Mariánských Lázních stále zůstávají vojáci, které ve středu přijede pozdravit ministr obrany Lubomír Metnar.

„Ministr Metnar se setká s vojáky před vchodem do nemocnice a poté bude jednat s hejtmanem Karlovarského kraje Petrem Kubisem,“ sdělila k návštěvě ministra mluvčí Karlovarského kraje Jana Pavlíková.

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky koronavirus, nákaza, Karlovarský kraj, karanténa, COVID-19, Lubomír Metnar, Mariánské Lázně, Krajská hygienická stanice, Jana Pavlíková, Nemocnice Mariánské Lázně

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Karlovarském kraji je aktuálně 102 nakažených lidí koronavirem  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.