Počasí dnes10 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V kraji dnes na COVID-19 zemřely dvě ženy a hygienici zachytili šest pozitivních testů

V chebské nemocnici skončila rozsáhlá desinfekce. Během dnešního dne proběhl důkladný úklid všech desinfikovaných prostor. Večer se bude jednat o dalším postupu a navracení nemocnice do normálního režimu. Počet vyléčených je v Karlovarském kraji již 245.

„V Karlovarském kraji došlo ke dvěma úmrtím pacientů s potvrzeným onemocněním koronavirem COVID-19. Jednalo se o ženy ročník narození 1937 a 1950. Oby byly z okresu  Cheb. První pacientka byla bez respiračního infektu, u druhé byl průběh onemocnění těžký,“ sdělila mluvčí krajské hygienické stanice Michalea Zajíčková.

Ta dále uvedla, že dnes hygienici zaregistrovali šest nových potvrzených případů koronavirem a celkem už 245 vyléčených osob.

„V okrese Karlovy Vary evidujeme 81 pozitivních testů, v Sokolově 61 a v Chebu 280. Celkem je v Karlovarském kraji 422 pozitivních případů,“ dodala mluvčí hygieny.

Hygienici evidují 123 pozitivních seniorů nad 65 let, 240 pozitivních dospělých ve věku od 25 do 64 let. Dále pak 43 pozitivních osob ve věku od 15 do 24 let, 11 pozitivních dětí ve věku od 6 do 14 let a pět případů mezi dětmi mladších pěti let.

Situace na Chebsku se v posledních dnech o poznání zlepšila. Navíc v místní nemocnici, kde se prudce začala nákaza šířit, skončila desinfekce. „Po celý dnešní den se uklízely všechny prostory a ve večerních hodinách budeme jednat o postupném návratu nemocnice do normálního režimu,“ uvedl mluvčí Karlovarské krajské nemocnice Vladislav Podracký s tím, že další informace zveřejní vedení nemocnice zítra ráno.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky koronavirus, nákaza, Karlovarský kraj, karanténa, nemocnice, COVID-19, Cheb, Krajská hygienická stanice, Karlovarská krajská nemocnice, Karlovy Vary, Sokolov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V kraji dnes na COVID-19 zemřely dvě ženy a hygienici zachytili šest pozitivních testů  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.