Počasí dnes16 °C, zítra16 °C
Pondělí 21. října 2024  |  Svátek má Brigita
Bez reklam

Dnes v Karlovarském kraji dvě úmrtí, dva pozitivní testy a šest vyléčených z nemoci COVID-19

Oba nové případy jsou opět na Chebsku. Testovalo se relativně málo, provedeno a vyhodnoceno dnes bylo pouze 119 testů. Okresy Karlovy Vary a Sokolov mají opět nulový nárůst počtu nakažených. Chebský starosta požaduje testování pro samoplátce buďto na hranicích nebo v chebské nemocnici.

Dnes v Karlovarském kraji stoupl počet úmrtí v souvislosti s nemocí COVID-19 na dvacet. Počet pozitivních testů vzrost na 351, přičemž celkově bylo již v Karlovarském kraji provedeno 5255 testů. V tomto čísle jsou ale započteny i takzvané opakované testy a tak ho nelze brát jako počet testovaných osob.

„Oba dnešní pozitivní testy byly na Chebsku, kde již evidujeme 221 pozitivních testů. V okrese Karlovy Vary je to 76 případů a v Sokolově 54,“ uvedla mluvčí krajské hygieny Michaela Zajíčková.

Počet dnes provedených testů je opět nižší a tak se snad podaří toto číslo v následujících dnech zvýšit. Nově totiž nebudou testování indikovat pouze hygienici a praktičtí lékaři, ale test si bude moci nechat udělat každý, kdo bude ochoten zaplatit tři tisíce korun.

„Karlovarská krajská nemocnice umožňuje od zítra v odběrném stanu v Karlových Varech testování samoplátcům. Každý zájemce se ale musí předem objednat, kde získá určený den a čas, kdy se má k testu dostavit. Cena za odběr je 3000 korun a je třeba, aby dotyčný přinesl hotovost přesně,“ uvedl Vladislav Podracký, mluvčí Karlovarské krajské nemocnice.

Výsledky testu se samoplátce dozví do 48 hodin a to buď mailem, nebo si je vyzvedne osobně v laboratoři.

„V případě negativního testu bude vystaveno potvrzení o bezinfekčnosti a v případě pozitivního testu bude pacient kontaktován epidemiologem,“ dodal mluvčí, který žádá všechny zájemce o testování, aby dodržovali všechna vládní opatření a nařízení a pokyny nemocnice.

S testováním samoplátců pouze v Karlových Varech nesouhlasí starosta Chebu Antonín Jalovec. „Oceňuji snahu kraje řešit současnou situaci. Nějak ale nerozumím logice zřídit odběrové místo na testy pro pendlery v nemocnici v Karlových Varech. Pošleme krajskému krizovému štábu žádost, aby takové místo bylo buď přímo na hraničních přechodech, jako to udělali v Jihočeském kraji, nebo v Chebu, přes který většina pendlerů stejně jezdí,“ uvedl dnes starosta na svém facebooku.

Změna místa testování samoplátců není podle mluvčího nemocnice zatím v plánu.

„Zatím na to nemáme v chebské nemocnici personální kapacitu. Dál uvidíme podle zájmu,“ dodal Vladislav Podracký.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky koronavirus, nákaza, Karlovarský kraj, karanténa, nemocnice, Karlovy Vary, okres Cheb, Sokolov, Karlovarská krajská nemocnice, Krajská hygienická stanice, Cheb, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dnes v Karlovarském kraji dvě úmrtí, dva pozitivní testy a šest vyléčených z nemoci COVID-19  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.