Počasí dnes7 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Školy v Karlovarském kraji připravují pro své žáky náhradní výuku

Školy v Karlovarském kraji chystají pro své žáky úkoly v rámci náhradní domácí výuky. Cvičení a úkoly zadávají učitelé elektronicky, následně je známkují. Učitelé, kteří teď nejčastěji pracují z domova, komunikují s žáky a jejich rodiči e-mailem nebo telefonicky.

O zavření škol rozhodla Bezpečnostní rada státu v úterý. Mimořádné opatření ministerstva zdravotnictví platí od středy do odvolání.V Prvním českém gymnáziu v Karlových Varech zveřejňují učivo v aplikaci Bakaláři. "Zadáváme veškeré dokumenty a úkoly na web a pak je známkujeme. Zamýšlíme i testy, které zatím neděláme, ale jde nám hlavně o to, žáky nějak namotivovat," řekl ředitel školy Zdeněk Papež.

V sokolovském gymnáziu chtějí zavést náhradní výuku pomocí takzvaného webináře. "Touto formou online komunikace chceme zprostředkovat třeba hodinu Českého jazyka na dálku. Domluvíme se na určitý termín a učitelé mohou skrz webkameru vykládat studentům látku," řekla zástupkyně ředitele Lenka Chvalová. Podle ní škola využívá také interaktivní učebnice. Učitelé zadávají úkoly primárně z domova. Do školy chodí jenom na porady nebo pro materiály, dodala Chvalová.

Podle ředitele Integrované střední školy Cheb Jana Homolky informace o učivu zveřejňuje na webu škola online. "Dále má každý učitel svoji formu výuky. Komunikují skrze e-mail nebo skupiny na facebooku. Zvažujeme, že by učitelé mohli částečně pracovat i z domova," řekl Jan Homolka.

Elektronická cvičení zadávají žákům také některé základní školy v kraji, například 2. Základní škola Rokycanova v Sokolově. "Pokud někdo z dětí nemá možnost pracovat online z domova, je možné si vyzvednout pracovní listy ve škole. Veškeré nové učivo bude po návratu do školy probráno v jednotlivých předmětech. Komunikujeme přes školní maily, někde fungují whatsappové skupiny či jiné sociální sítě," uvedla ředitelka na webu školy.

V Karlovarském kraji je 24 základních a středních škol zřizovaných krajem, více než sto základních škol zřizovaných obcemi a přibližně deset soukromých škol.

Autoři | Foto pixabay

Štítky ČR, zdraví, školy, koronavirus, Karlovarský, Karlovarský kraj, domov, základní škola, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Bezpečnostní rada státu, Jan Homolka, Karlovy Vary, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Školy v Karlovarském kraji připravují pro své žáky náhradní výuku  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.