Počasí dnes7 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Kraj nakoupil učitelům nové notebooky, zaplatil je z finančního daru

Dar v hodnotě tři sta devadesát tisíc korun získal Karlovarský kraj v loňském roce od soukromé společnosti. Peníze použil na výměnu zastaralé IT techniky na středních školách, kde v současné době probíhá distanční výuka.

„Nové notebooky dostali ředitelé Střední školy živnostenské Sokolov, Střední odborné školy stavební Karlovy Vary, Integrované střední školy technické a ekonomické Sokolov a Integrované střední školy Cheb. Každá škola získala šest kusů,“ uvedla Jitka Čmoková, mluvčí krajského úřadu.


Výběr škol, které notebooky získaly, nebyl náhodný. Vedení kraje oslovilo všechny krajem zřizované školy, aby zjistilo jejich stávající situaci s vybavením pro distanční výuku.

„Právě u čtyř výše zmíněných škol byla největší potřeba výměny, a to z důvodu zastaralosti IT techniky,“ uvedl Jindřich Čermák (Piráti), radní pro oblast vzdělávání, školství a mládeže, oblast tělovýchovy a sportu. 

Finančního daru si kraj velmi váží a radní Čermák poukazuje na skutečnost, že v současné době, kdy jsou školy závislé na distanční výuce, která probíhá za pomoci moderní techniky, je zásadní, aby disponovaly kvalitním vybavením.

„A právě nové vybavení může pomoci k tomu, aby se již tak náročná výuka konala bez zbytečných technických problémů,“ dodal Jindřich Čermák.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky škola, vzdělání, notebook, finanční dar, Karlovarský kraj, střední škola, technika, Střední odborná škola stavební Karlovy Vary, Česká pirátská strana, Cheb

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kraj nakoupil učitelům nové notebooky, zaplatil je z finančního daru  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.