Počasí dnes11 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Krajská knihovna znovu otevírá výdejní okénko

Karlovarská krajská knihovna se opět připravuje na zpřísnění vládních opatření. Čtenáři se znovu musejí připravit na uzavření budovy a spokojit se budou muset se službami poskytovanými prostřednictvím výdejního okénka.

„Jako výdejní okénko budou sloužit první dvě místa u centrálního pultu s přesným vyznačením koridoru pro příchod a odchod při zachování všech hygienických pravidel včetně dvoumetrových rozestupů. Čtenáři si budou moci vyzvednout pouze rezervované knihy, případně mohou dokumenty také vracet, “ vysvětlila Michaela Němcová, vedoucí služeb Krajské knihovny v Karlových Varech.

Na základě zpřísnění opatření zavedených v souvislosti s pandemií COVID -19 dojde k otevření zmiňovaného okénka od pátku 18. 12.  2020.

„V hlavní budově ve Dvorech bude v provozu v pátek od 9 do 19 hodin a v sobotu od 9 do 15 hodin. Na pobočce Lidická bude otevřeno v pátek od 10 do 12:30 a od 13 do 15 hodin, tedy v běžném provozním čase,“ doplňuje mluvčí knihovny Andrea Bocková s tím, že od pondělí 21. prosince 2020 do pondělí 4. ledna 2021 bude Krajská knihovna Karlovy Vary z důvodu přechodu na nový knihovní systém uzavřena pro veřejnost úplně.

 Čtenářům, kteří budou vracet knihy do biblioboxů od pátku 18. 12. 2021, budou kvůli převodu dat odepsány z konta nejpozději do neděle 10. ledna 2021.

„Knihy na zpříjemnění doby, kdy bude knihovna uzavřena, si bude možné rezervovat zcela zdarma, bez obvyklého poplatku, ve čtvrtek 17. prosince a v pátek 18. prosince 2020. Všechny rezervace pak musí být vyzvednuty do soboty 19. prosince 2020 včetně. Od soboty 19. prosince 2020 do pondělí 4. ledna 2021 nebude, z důvodu převodu dat do nového knihovního systému, rezervace možná,“ uzavřela Michaela Němcová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky knihovna, uzavření, covid-19, Karlovy Vary, kniha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Krajská knihovna znovu otevírá výdejní okénko  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.