Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Hygienici zakázali prezenční studium na vysoké škole v Chebu

Krajská hygienická stanice Karlovy Vary od dneška zakázala osobní účast na výuce vysokých škol na Chebsku. Týká se to zejména Ekonomické fakulty Západočeské univerzity, která působí v Chebu. Nařízení má zatím platit do konce října. Má ale také své výjimky. Krajská hygiena dnes nařízení vyvěsila na webu.

"Zákaz se nevztahuje na individuální návštěvy knihoven a studoven, individuální konzultace, zkoušení za přítomnosti nejvýše 10 osob a výkon praxe," uvádí se v nařízení.

Chebsko je od počátku pandemie nejpostiženějším okresem Karlovarského kraje. Podle údajů krajské hygieny z 1139 dosud potvrzených případů onemocnění covidem-19 na území Karlovarského kraje bylo 56,28 procenta zachyceno na Chebsku.

V posledních týdnech je zaznamenáván významný nárůst počtu případů covidu-19 v Karlovarském kraji. Ke 3. září bylo během týdne nahlášeno 50 případů, z toho 26 na Chebsku. K 10. září během týdne přibylo 117 případů, z toho 68 z Chebska a k 17. září bylo za týden hlášeno 273 případů, z toho na Chebsku bylo 142 případů. "Z uvedeného vyplývá, že populace v okrese Cheb je v rámci Karlovarského kraje nejvíce ohrožena," uvádí ve zdůvodnění KHS KV.

Karlovarský kraj už opět otevřel odběrové místo pro testování na covid-19 v areálu chebské nemocnice, to je ale určeno jen pro pacienty indikované lékařem nebo hygieniky. Samoplátci se mohou otestovat na poliklinice Flora v Chebu.

Na Chebsku platí už od pondělka mimořádné opatření, které nařizuje nošení roušek na všech venkovních akcích, kde je více než 100 lidí.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, školy, koronavirus, vysoké, Chebsko, Cheb, okres Cheb, Krajská hygienická stanice, Karlovarský kraj, Západočeská univerzita v Plzni, Karlovy Vary, vysoká škola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hygienici zakázali prezenční studium na vysoké škole v Chebu  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.