Počasí dnes11 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Ostrovské školy budou brzy bezbariérové a moderně vybavené

Základní školy v Ostrově čeká finanční injekce ve výši 32 milionů korun. Nejvíce peněz získá Základní škola Myslbekova, kde jsou plánovány práce za sedmnáct milionů korun. Další peníze půjdou do ZŠ Májová a ZŠ Masarykova. Většina financí přiteče jako dotace z ministerstva.

Ostrovská radnice napodruhé uspěla s žádostí o dotaci na modernizaci svých škol. „Ministerstvu zbyly peníze, proto jsme toho využili a přihlásili se o ně podruhé. A protože jsme měli vše připravené, byli jsme úspěšní,“ říká starosta města Jan Bureš.

Největší částka, celkem sedmnáct milionů korun, půjde na Základní školu Myslbekova. „Tady je v plánu přístavba dvoupodlažního objektu k jídelně, kde vzniknou moderní technické učebny se zázemím a bude postaven i výtah, který zajistí bezbariérovost celého objektu,“ pokračuje dále starosta s tím, že začít se má již letos prvního července a hotovo bude přesně za rok.

Moderní učebny vzniknou i na Základní škole Májová, kde dojde k přestavbě prostoru bývalé kotelny. „Tady jsme stavební práce vysoutěžili za 7,3 milionu korun a začít by se mělo na konci prázdnin. Vedle učeben bude vybudován i mobilní přístup do školy,“ vyjmenovává Jan Bureš.

A dotační peníze dostane i ZŠ Masarykova, kam padne 6,4 milionu korun. Tady bude realizována druhá etapa rekonstrukce, během které vzniknou další technické učebny a dílny. „Bezbariérovost zajistí nový výtah do atria školy,“ dodal starosta s tím, že město k dotačním třiceti milionům korun přidá dva ze svého rozpočtu a získá tak opravdu velmi moderní zázemí pro výuku na všech zmiňovaných školách.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky škola, modernizace, Ostrov, dotace, Karlovarský kraj, peníze, základní škola, učebna, Jan Bureš, Májová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ostrovské školy budou brzy bezbariérové a moderně vybavené  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.