Počasí dnes13 °C, zítra18 °C
Pondělí 16. září 2024  |  Svátek má Ludmila
Bez reklam

Přírodní koupaliště v Karlovarském kraji mají mírně zhoršenou kvalitu vody

Voda v přírodních koupalištích v Karlovarském kraji má na konci léta zhoršené vlastnosti. Ve Velkém rybníce u Hroznětína na Karlovarsku stále platí zákaz koupání. Plyne to z aktuálních měření, která zveřejnili na svých webových stránkách krajští hygienici.

Z aktuálních měření hygieniků na Karlovarsku vyplývá, že v přírodním koupališti Rolava v Karlových Varech je voda u pláže i u mola na stupni tři a v brouzdališti na stupni dva z pětistupňové škály. Průhlednost vody na Rolavě je od jednoho do 1,4 metru. Koupání v ní tedy zakázáno není, ale citlivější jedinci mohou mít zdravotní problémy. Hygienici lidem doporučují, aby se po koupání osprchovali.

Na Velkém rybníku je vyhlášen stupeň pět se zákazem koupání v létě každoročně, a to kvůli velkému množství sinic a vodního květu. Voda neodpovídá hygienickým požadavkům a hrozí poškození zdraví.

Minulý týden odběry hygieniků hodnotily vodu v koupalištích na Chebsku. V nádrži Jesenice byla voda bez znečištění u Dřenic, jen mírně znečištěná u Rybářské bašty a u kempu Václav. Naproti tomu přehrada Skalka je už od poloviny srpna natolik znečištěná, že na ní platí stejně jako na Velkém Rybníce zákaz koupání.

Krajská hygienická stanice pravidelně sleduje kvalitu vody v 11 přírodních koupalištích v kraji. Nárazově hodnotí také vzorky odebrané z dalších 14 oblíbených míst ke koupání.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Luboš Vrabec

Štítky kvalita vody, koupání, zdraví, koupaliště

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přírodní koupaliště v Karlovarském kraji mají mírně zhoršenou kvalitu vody  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.