Počasí dnes19 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 19. září 2024  |  Svátek má Zita
Bez reklam

Voda na většině přírodních koupališť v Karlovarském kraji je stále dobrá

Voda na většině sledovaných koupacích míst v Karlovarském kraji zůstává i přes horké počasí a málo srážek stále vhodná ke koupání. Výjimkou jsou Skalka u Chebu a Velký rybník u Hroznětína, na kterých je kvůli sinicím zákaz koupání. V tomto týdnu hygienici prověřili kvalitu vod v Karlových Varech a na Sokolovsku.

Na koupališti Rolava v Karlových Varech se odebírají vzorky hned na třech stanovištích. Na pláži a u mola má voda jen lehce zhoršené vlastnosti a je na stupni dva z pětistupňové škály. Na brouzdališti je více znečištěná, na třetím stupni kvality.

Nádrže na Sokolovsku jsou na tom také velmi dobře. Bez závad je voda v koupališti Michal u Sokolova i na Bodenu u Habartova. Jen mírně znečištěná je voda na Bílé vodě u Chodova.

V minulých týdnech měření prokázala dobrou kvalitu vody i na největší přehradě v kraji, na Jesenici u Chebu, kde u Rybářské bašty byla voda bez závad a u kempu Václav jen mírně znečištěná. I na koupališti Dřenice na Jesenici byla voda bez závad.

Sinicemi a vodním květem znečištěný Velký rybník má nevhodnou vodu ke koupání pravidelně. V některých letech byl v takovém stavu už od poloviny sezony.

Krajská hygienická stanice pravidelně sleduje kvalitu vody v 11 přírodních koupalištích v kraji. Nárazově hodnotí i vzorky odebrané z dalších 14 oblíbených koupacích vodních ploch.

Ohodnoť článek

Štítky rekreace, zdraví, koupaliště, Karlovarský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Voda na většině přírodních koupališť v Karlovarském kraji je stále dobrá  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.