Počasí dnes13 °C, zítra12 °C
Středa 11. září 2024  |  Svátek má Denisa
Bez reklam

Vodácká sezona na Ohři v Karlovarském kraji je zatím letos silná, spokojené jsou i půjčovny lodí

Letošní vodácká sezona je na řece Ohři v Karlovarském kraji zatím silná. Shodují se na tom oslovení provozovatelé půjčoven vodáckého vybavení. Podle mluvčího krajských hasičů Martina Kasala dosud nebylo letos potřeba vodákům vyjíždět na pomoc.

"Sezona je zatím lepší než loňská. Je více vody, Ohře je dobře sjízdná, protože nejsou sucha a pravidelně prší," řekla Petra Semjonová z půjčovny Pirrat. Její zákazníci mají největší zájem o sjíždění horního toku řeky od Tršnic na Chebsku po Karlovy Vary. "Jezdí jednotlivci, rodiny, větší skupiny, v červnu to byly školy, teď i party kolegů. Zájem je jak o jednodenní plavbu na pár hodin, tak o půjčení vybavení na celý týden," doplnila.

Podle ní je specifikem letošní sezony, že neprší více dní v kuse. Proto se letos nestává, že by dlouho předem objednané lodě lidé na poslední chvíli rušili nebo že by končili delší plavby dříve a vybaveni vraceli uprostřed naplánované trasy. Půjčovna Pirrat je o slunečných víkendech prakticky pokaždé na hraně vypůjček veškerého vybavení.

"Letos díky dostatku vody půjčujeme vybavení vodákům po celém toku řeky, od Chebu až po Kadaň v Ústeckém kraji. Největší zájem je o úsek mezi Loktem a Karlovými Vary, plavba okolo Svatošských skal láká největší počet vodáků," řekl jednatel půjčovny Dronte Vladimír Šeda. Dodal, že se lidé často pro půjčení lodí na víkend rozhodují na poslední chvíli. Objednávkami ve čtvrtek nebo v pátek tak půjčovně komplikují situaci s rozvozem lodí na jednotlivá výdejní místa. "Že bychom měli rozpůjčované veškeré vybavení se nám tuto sezonu zatím stalo ale jen párkrát," dodal.

Silná sezona na Ohři je zatím téměř bez práce i pro hasiče. "Na začátku června jsme měli dva výjezdy, jeden v Sokolově a jeden u Radošova. Během července a srpna žádní vodáci pomoc hasičů nepotřebovali," řekl mluvčí Martin Kasal. Podle něj měli loni v období od června do srpna hasiči k vodákům tři zásahy.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Redakce Drbna

Štítky vodácká sezona, vodáci, řeky, půjčovny lodí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vodácká sezona na Ohři v Karlovarském kraji je zatím letos silná, spokojené jsou i půjčovny lodí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.