Počasí dnes13 °C, zítra12 °C
Středa 11. září 2024  |  Svátek má Denisa
Bez reklam

Krajský úřad zavede pro své zaměstnance KISS, jde o Krizový informační svolávací systém

V reakci na loňské prosincové události a s ambicí posílit bezpečnostní opatření bude na půdě Krajského úřadu Karlovarského kraje nově zaveden Krizový informační svolávací systém (KISS). Má zajistit rychlou a efektivní reakci při mimořádných událostech a informovat o stěžejních technických omezeních na krajském úřadě.

„Systém dokáže svolávat či cíleně informovat osoby v kritické situaci. V jeden okamžik dostane zprávu přibližně 400 osob. Jeho zavedení se plánuje na konec srpna, s tím, že bude probíhat na etapy. Nejprve bude zprovozněn na krajském úřadě, aby varoval zaměstnance před požárem, nebezpečnou zásilkou, agresivním klientem, aktivním střelcem nebo nástražným výbušným systémem. Později se počítá s rozšířením informační služby o upozornění týkající se chodu úřadu – odstávky, revize, havárie aj. Systém má být do budoucna součástí bezpečnostního systému základních a středních škol, jejichž zřizovatelem je Karlovarský kraj," informovala Jarmila Ivasková z Krajského úřadu Karlovarského kraje.

Krajský úřad bezpečnostní situaci nepodceňuje a pravidelně organizuje pro své zaměstnance preventivní školení a praktické nácviky. Naposledy se konalo cvičení modelové situace s aktivním střelcem v budově za účasti složek Integrovaného záchranného systému. Podobné akce probíhají od roku 2017 také na krajských středních školách. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Se svolením Policie České republiky

Štítky krizový informační svolávací systém, úředníci kraje, krajský úřad, kritická situace, KISS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Krajský úřad zavede pro své zaměstnance KISS, jde o Krizový informační svolávací systém  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.