Počasí dnes11 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Odborníci radí: S angličtinou u dětí začněte do jejich 10. roku

PR článek

Angličtina je celosvětově nejvyužívanější jazyk – 55,5 % zdrojů a informací na internetu najdete v angličtině. Až se vaše děti budou ucházet o svou první práci, bez angličtiny v životopise (a v hlavě) budou v nevýhodě. Přinášíme vám konkrétní tipy, kdy s angličtinou pro děti a nejmenšíí začít a jak ji děti učit.

S angličtinou u dětí začněte včas

Odborníci mají různé teorie a názory, kdy je nejlepší s angličtinou u dětí začít. Shodují se ale na tom, že nejlépe si angličtinu vaše děti osvojí, když s ní začnou do věku 8 - 10 let. 

Nejpozději byste s angličtinou měli začít během puberty před dosažením 18 let. Poté už jim cizí jazyk nepůjde tak lehce, protože už nebudou mít tolik času a mozek už se nebude učit tak snadno jako dříve.

A co malé děti, batolata a ti úplně nejmenší? Mezi 2. a 3. rokem se dětem otevírá tzv. okno příležitostí, kdy jejich mozek nasává vše jako houba. Zároveň se velmi rychle rozvíjí jejich řečové schopnosti. Je tedy dobré je v tomto období s angličtinou seznámit a dát jim anglický základ.

Domškoláctví nebo prezenční kurz angličtiny?

Na tuto otázku vám dají odpověď jedině vaše děti a vy sami. Při volbě správné učební metody záleží na vašem cíli, preferencích vašich dětí a vašich časových a finančních možnostech.

Docházkový kurz, kdy se jednou až dvakrát týdně bude vaše dítě učit angličtinu pod vedením odborného lektora, je sázka na jistotu. Jenže je to ta nejdražší a časově nejnáročnější možnost. Čas vám zabere nejen dojíždění, ale i čekání během doby, kdy vaše dítě bude na lekci angličtiny.

Výběr lektora byste také neměli podcenit. Rozhoďte sítě u vašich známých a zeptejte se, který lektor angličtiny se jim u dětí osvědčil. Zapátrejte také na internetu a vyhledejte si lektory s dobrým hodnocením. 

A zvažte ještě jedno kritérium – povahu vašeho dítěte. Je spíše introvert a skupinovým aktivitám se vyhýbá? Nevydrží chvilku sedět na místě a potřebuje se pořád hýbat? V takových případech by skupinová výuka mohla znamenat vyhozené peníze.

Učení angličtiny doma

Jestli se sami rádi učíte a vzděláváte své děti, je domácí výuka angličtiny pro vás vhodná. Kromě toho, že ušetříte za lektory, učebnice a dojíždění, výuku si přizpůsobíte svým časovým možnostem.

Nezáleží, zda jste z Prahy, Brna, Plzně, Olomouce, Ostravy nebo jakéhokoli jiného města či úplně malé vesničky – když jazyk zařadíte do svého každodenního života, anglicky se naučíte

Jestli máte pochybnosti, že to nezvládnete, nebo že na výuku angličtiny nemáte dost trpělivosti a znalostí, vyzkoušejte online kurz. Začít studovat můžete ihned třeba s kurzy od Online jazyky, kde máte vždy první lekci zdarma.

S menšími dětmi se učíte společně podle metodicky zpracovaného kurzu, takže můžete angličtinu studovat s dětmi a něco málo se přiučit. Když si náhodou nejste jisti výkladem gramatiky, máte vždy po ruce lektora v online chatu, který vám poradí a vše vysvětlí. 

Nevýhodou domácí studia je, že nemáte k dispozici živého lektora. Pokud si tedy nejste jisti svou angličtinou, doplňte domácí studium o soukromé nebo skupinové konverzační lekce. Anglickou konverzaci si můžete procvičit i online v konverzačních klubech.

Jak děti (na)učit anglicky

Jednoznačně zábavně. Ne nadarmo se říká, že učení hrou je tou nejlepší formou studia. A u studia cizích jazyků to platí dvojnásob. Jak učit děti tak, aby se z nich stali malí nadšení angličtináři? Více než 10 tipů, jak děti učit anglicky podle jejich věku, jsme pro vás sepsali v článku Angličtina pro děti – kdy a jak s ní začít.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky angličtina, studium, Praha, Brno, Plzeň, Ostrava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Odborníci radí: S angličtinou u dětí začněte do jejich 10. roku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.