Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 20. září 2024  |  Svátek má Oleg
Bez reklam

V Karlových Varech budou mimořádné události monitorovat i detektory hluku

Karlovy Vary na několika místech instalují zvuková čidla, která mají upozornit na možné narušení pořádku v ulicích. Detektory umí rozpoznat neobvyklé zvuky, které mohou znamenat narušení veřejného pořádku. Upozorní třeba na nehody, vandalství nebo rušení nočního klidu. Náměstek primátorky Karlových Varů Martin Dušek (ANO) řekl, že budou sloužit jako doplněk kamerového systému městské policie.

„Na základě podnětů městské policie jsme vyhodnotili pět míst, kde budou detektory zvuku, které budou reagovat na nějaké nenadálé situaci v podobě střelby, velkého rachotu nebo něčeho podobného. Budou dávat impulz pro pult městské policie, který se tam zaměří kamerovým bodem a v případě, že to vyhodnotí, tam bude vyjíždět hlídka městské policie," uvedl Dušek.

Náklady na instalaci pěti detektorů budou podle Duška 166 tisíc korun a servisní poplatky budou ročně několik tisíc korun.

Podobný systém monitorování hluku instalovali loni v Chebu. Městská policie tam iumístila sedm detektorů zvukových událostí v parcích, na parkovištích a v centru města. Zařízení zachycuje zvuky, jako je například rozbíjení skla, střelba nebo výkřik. I v Chebu jsou detektory úzce provázány s kamerovým systémem.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Se svolením města Karlovy Vary

Štítky ČR, správa, kriminalita, Karlovy Vary, detektor hluku

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Karlových Varech budou mimořádné události monitorovat i detektory hluku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.