Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 4. července 2024  |  Svátek má Prokop
Bez reklam

Mariánské Lázně opraví za necelý milion dopravní hřiště u školy v Úšovicích

Mariánské Lázně opraví za 950 tisíc korun dopravní hřiště u školy v nejstarší části města Úšovicích. Nový asfaltový povrch a obnovu značení kromě města částečně financuje i Karlovarský kraj, informoval starosta Mariánských Lázní Martin Hurajčík (ANO). Letních prázdnin pro obnovy dopravních hřišť využijí s přispěním krajské dotace i další města.

„Budeme kompletně opravovat asfaltové povrchy, již jsme vysoutěžili zhotovitele a cena bude přibližně 950 tisíc korun, z toho nám 300 tisíc poskytne dotačně Karlovarský kraj. Stavební práce budou probíhat v letním období v červenci a srpnu, když jsou prázdniny a ve škole není výuka," řekl starosta Hurajčík.

Podle krajského zastupitele Jana Bureše (ODS) je dopravní výchova povinnou součástí vzdělávacího programu základních škol. „Díky ní se děti učí, jak se mají chovat v silničním provozu a jak mají dbát své bezpečnosti, což je s ohledem na stále zvyšující se hustotu dopravy více než potřeba. Proto už několikátým rokem vyhlašujeme dotační program na obnovu dopravních hřišť. Letos jsme z našeho rozpočtu na tyto účely vyčlenili 600.000 korun, přičemž požádáno bylo téměř o celou tuto částku,“ uvedl.

Letos z krajského dotačního programu kromě Mariánských Lázní získaly peníze Střední škola, základní škola a mateřská škola v Kraslicích a chebský Dům dětí a mládeže Sova. Ten dotaci využije na nákup pryžových překážek pro jízdu zručnosti. Čtvrtým žadatelem je Asociace Záchranný kruh. Peníze od kraje použije na nutné opravy dopravního hřiště v karlovarském Světě záchranářů.

Schválený rozpočet Mariánských Lázní pro letošní rok počítá se schodkem téměř 206 milionů korun. Město plánuje příjmy přes 444 milionů korun a výdaje kolem 650 milionů Kč.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto BESIP

Štítky ČR, správa, školy, Mariánské Lázně, úšovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mariánské Lázně opraví za necelý milion dopravní hřiště u školy v Úšovicích  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.