Počasí dnes13 °C, zítra11 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

Karlovarský kraj pomůže obcím s financováním projektů, rozdělí mezi ně 50 milionů z dotačních programů

Karlovarský kraj pomůže obcím s přípravou projektů. Rozdělí mezi ně skoro 50 milionů korun, které získal z programu Spravedlivá transformace ze Státního fondu životního prostředí. Krajští zastupitelé dnes schválili vytvoření nového dotačního programu. Vyhlásí ho v polovině července, žádosti budou žadatelé podávat od poloviny letošního září do konce září 2025.

"Dotace bude mířena hlavně na obce, sdružení obcí nebo různé svazky, aby mohly podat žádosti o realizaci konkrétních projektů tak, aby nemusely utrácet své peníze a aby projektová dokumentace nezatěžovala jejich vlastní rozpočet. Bude se týkat přípravy projektů v oblastech energetických úspor, obnovitelných zdrojů energie, oběhového hospodářství, místní mobility a řemeslných inkubátorů," představil program náměstek hejtmana Dalibor Blažek (Místní).

Zastupitelé schválili dotační program, ze kterého budou obce čerpat prostředky na zpracování studií, projektových dokumentací a tvorbu prováděcích dokumentací. Hlavním důvodem je urychlení přípravy jednotlivých projektů, které nedostatek financí především u menších obcí často brzdí. Dotační program přijalo zastupitelstvo jednohlasně. Z 50 milionů korun bude deset milionů přiděleno na neinvestiční projekty, necelých 37 milionů na investiční projekty a zbytek pokryje administraci a propagaci projektu.

Operační program Spravedlivá transformace poskytuje v letech 2021 až 2027 finanční prostředky regionům nejvíce zasaženým negativními dopady odklonu od těžby uhlí. v ČR se týká Moravskoslezského, Ústeckého a Karlovarského kraje. Z programu Spravedlivá transformace poskytuje Karlovarský kraj dotace ještě formou voucherů pro podnikatele a náborové příspěvky ve školství. Schválený program Příprava projektů pro veřejný sektor v Karlovarském kraji bude třetím programem.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Krajský úřad Karlovarského kraje

Štítky dotační program, pomoc obcím, financování projektů

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovarský kraj pomůže obcím s financováním projektů, rozdělí mezi ně 50 milionů z dotačních programů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.