Počasí dnes28 °C, zítra26 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Do Karlových Varů začne létat pravidelná linka z izraelského Tel Avivu

Do Karlových Varů začne od konce června létat pravidelný spoj z izraelského Tel Avivu. Zpáteční linka bude létat jednou týdně, každé úterý dopoledne, do konce října.

„Lety z Karlových Varů do izraelského Tel Avivu a zpět budou obsluhovány letadlem Embraer E175 bulharské společnosti Gulliv Air, které přepraví 88 cestujících při jednom letu. Tento stroj má sice o sto sedadel menší kapacitu než původně plánovaný Airbus, ale letecká společnost tím reaguje na aktuální zájem o letenky. Ty už jsou na lety koncem června a celý červenec vyprodané. Cena zpáteční letenky se pohybuje okolo 500 dolarů (cca 11.500 Kč)," řekla jednatelka karlovarského letiště Alice Justina Undus.

První let z Tel Avivu dosedne v Karlových Varech 25. června v 8:45. Přepravce u tohoto spoje při zpáteční cestě z Karlových Varů do Izraele stanovil za jednosměrnou letenku speciální cenu 99 eur (cca 2400 Kč) kvůli vytížení letadla při návratu. Ceny letenek na této lince jsou podle jednatelky letiště určovány podle zájmu o ně, takzvaně dynamicky.

Pravidelná linka z Karlových Varů do Tel Avivu v Izraeli létala i v roce 2017. Tehdy ji obsluhovala společnost Travel Servis, která z Karlových Varů uskutečnila 12 zpátečních letů.

V loňském roce odbavilo karlovarské letiště téměř 14.000 cestujících, v roce 2022 jich bylo necelých 7000. Předpoklad pro letošní rok, kdy z Karlových Varů odlétají pravidelné spoje do Řecka, Turecka, Uzbekistánu, Tuniska a Bulharska, je až 40.000 cestujících. Před několika lety přes karlovarské letiště prošlo i více než 100.000 cestujících, převážně z Ruska a zemí bývalého Sovětského svazu. Ještě v roce 2013 letiště odbavilo přes 104.000 pasažérů. Jejich počet postupně začal výrazně klesat a lety do Ruska definitivně skončily v době koronavirové pandemie.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Letiště karlovy Vary

Štítky ČR, Izrael, letectví, letiště, Karlovy Vary

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do Karlových Varů začne létat pravidelná linka z izraelského Tel Avivu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.