Počasí dnes28 °C, zítra26 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

V Ostrově roste nová hala pro automobilový průmysl. Nabídne práci pro 350 lidí

Společnost WITTE začala stavět novou průmyslovou halu vedle svého závodu na kraji Ostrova na Karlovarsku. Postaví ji developerská firma Panattoni, investorem nájemní haly bude skupina Accolade. Firmě Witte to umožní další rozvoj a posílení postavení v automobilovém průmyslu, řekl její jednatel Michal Hornák. Společnost zaměstná až 350 lidí.

„V novém závodě budeme pokračovat s tradiční výrobou, kterou tady máme, což jsou hlavně otevírací systémy (do aut), tedy vnější a vnitřní kliky dveří. Jako první tam budeme instalovat velký projekt pro našeho klíčového zákazníka BMW," uvedl Hornák.

Společnost je druhým největším zaměstnavatelem v Karlovarském kraji po Sokolovské uhelné, aktuálně zaměstnává 2200 lidí ve dvou závodech v Nejdku a v Ostrově. S novou halou, která by měla zahájit provoz v roce 2025, plánuje firma vznik zhruba 250 až 350 dalších pracovních míst. Podle Hornáka nový objekt přinese hlavně prostor pro více automatizace a digitalizace ve výrobě. Firmu čeká rovněž zásadní reorganizace ploch mezi novým závodem a původním závodem v Nejdku. Tam je v plánu rozšíření centra náhradních dílů o dalších 50 pracovních míst, část zaměstnanců z Nejdku ale přejde do provozů v Ostrově. Witte tam chce rovněž v reakci na situaci v regionu více zaměstnávat lidi s pracovním omezením pro směnný provoz a ve věkové kategorii 55+.

Pro Panattoni a partnerského investora Accolade šlo o jeden z nejsložitějších projektů za poslední roky. Jednání o využití plochy vedle nynějšího závodu Witte I. začala už v roce 2016. Podle Milana Kratiny, generálního ředitele Accolade, byl povolovací proces velmi obtížný a dlouhý. Investor musel například přesvědčit, že hala, který stojí v zářezu kopce, nebude omezovat let ptáků mezi Doupovskými horami a rybníky pod Krušnými horami, přestože na horizontu už stojí vyšší budovy.

Nakonec na začátku roku Pannatoni odkoupil pozemky a ve druhém čtvrtletí začala stavba. I podle představitelů Witte bylo rozhodnutí na poslední chvíli, aby firma nepřišla o zakázky pro významné zákazníky nebo nemusela část výroby přesunout mimo Českou republiku.

Pro Panattoni je to další z významných klientů v Karlovarském kraji. Postavila zde už šest průmyslových parků, další jsou ve výstavbě.

Přímo v Ostrově staví Panattoni i Průmyslový park Ostrov North. Hrubá stavba tamní haly by měla být dokončena letos v létě, definitivní dokončení se očekává v roce 2025. Hala bude mít využití pro nájemce z oblasti logistiky.

V Karlovarském kraji investovala Accolade podle Kratiny už asi tři miliardy eur (zhruba 74 miliard korun).

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Panattoni

Štítky ČR, automoto, stavby, Ostrov, witte

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Ostrově roste nová hala pro automobilový průmysl. Nabídne práci pro 350 lidí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.