Počasí dnes22 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Sokolov chystá přestavbu městské tržnice, nevzhlednou přístavbu zbourá

Sokolov si nechá zpracovat projekt na přestavbu městské tržnice v centru města. Půjde o rekonstrukci historické zděné části, bývalé konírny, a zbourání nevzhledné přístavby z 90. let. Záměrem je místo oživit, počítá se tam s promenádou se stánky či sdílenými kancelářemi. Radnice chce získat evropské dotace z Operačního programu Spravedlivá transformace (OPST).

Na projektovou dokumentaci mělo město původně připravených 1,4 milionu korun. Přihlásila se ale projekční kancelář s nejnižší nabídkou 2,2 milionu korun. Navýšení bude schvalovat městské zastupitelstvo. Podmínkou města je to, že na budoucí podobě tržnice budou spolupracovat s městem i památkáři. Projekt včetně stavebního povolení by měl být připravený zhruba za rok. Přesné náklady na demolici i rekonstrukci ukáže až hotový projekt, předběžně se ale počítá s desítkami milionů korun.

Záměrem radnice je vybudovat v centru města reprezentativní objekt, který bude odpovídat rázu oblasti. Poblíž je totiž zámek, kde sídlí městské muzeum, a park. Právě kolem parku před tržnicí se nyní scházejí bezdomovci a zasahuje tam často městská policie, radnice to chce změnit.

„Chceme řešit tržnici komplexně, to znamená, že to bude určitě demolice té nové části, která byla vybudovaná v 90. letech. Chceme řešit komplexně i veřejné prostranství tak, aby tam vznikl prostor pro vodní prvky či lavičky. Uvažujeme také o tom, že bychom tam vybudovali tržnici, která bude odpovídat parametrům okresního města," řekl sokolovský starosta Petr Kubis (ANO).

Prostory v historické části chce Sokolov nabídnout podnikatelům. V plánu jsou sdílené kanceláře, které ve městě ani v jeho okolí nejsou, provozovny či řemeslné dílny. Prostory by mohli využívat i studenti místních škol. Počítá se také s bezbariérovým přístupem.

Město převzalo tržnici od bývalého nájemce, nyní ji spravuje městská společnost Sokolovská bytová. Prostory v přístavbě mají v pronájmu především vietnamští prodejci. S nimi má město smlouvu, po jejím skončení si objekt převezme.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ŠJů, via Wikimedia Commons

Štítky správa, stavby, Sokolov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sokolov chystá přestavbu městské tržnice, nevzhlednou přístavbu zbourá  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.