Počasí dnes22 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Karlovy Vary se zaměří na opravy dětského tábora Studánka, Vladař postupně utlumí

Karlovy Vary budou v příštích letech investovat ze dvou letních táborů pro děti hlavně do Studénky, tábor Vladař budou zřejmě postupně utlumovat. Nepůjde o následující roky, ale město se při zvažování investic zaměří prioritně právě na tábor Studánka.

Město má dva dětské tábory, oba dva nutně potřebuje opravy. „Komise školství, které jsem to dal k projednání, doporučila radě města preferovat do budoucna letní tábor Studánka, který vychází co se týká plusů a minusů lépe než dětský tábor Vladař," uvedl náměstek primátorky Martin Dušek (ANO).

Jak ale dodal, neznamená to, že se přestane letní tábor na stolové hoře Vladař u Žlutic využívat, nějakou dobu budou fungovat oba dětské tábory.

Vladař je tábor se stany s dřevěnou podsadou. V areálu táborové základny jsou dvě budovy. V dolní je vlastní kuchyň, jídelna a zdravotní ošetřovna s lůžky pro nemocné. Ve spodní části pak sprchy a umývárna. Město zde v poslední době investovalo například do nového vrtu pro zdroj vody.

Táborová základna Studánka leží asi sedm kilometrů od Aše. I Studánka je stanový tábor. V areálu je srub, kde se děti mohou schovat při nepřízni počasí. Součástí srubu je i malá kuchyňka a kryté posezení venku. Tábor má zrekonstruovanou koupelnu a suché toalety.

Dětské tábory, které pořádá karlovarský Dům dětí a mládeže v těchto lokalitách, jsou pravidelně plné a obsazené dlouho dopředu.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Letní tábor Studánka

Štítky správa, rekreace, rodina, děti, Karlovy Vary

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovy Vary se zaměří na opravy dětského tábora Studánka, Vladař postupně utlumí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.