Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

V Karlovarském kraji v noci napadlo až 20 centimetrů sněhu, silnice kloužou

V Karlovarském kraji v noci na dnešek napadlo od několika centimetrů do asi 20 centimetrů sněhu a stále drobně sněží. Silnice tak i přes snahu silničářů jsou zasněžené a kloužou. Hlavní tahy jsou sice ošetřené, ale trvající srážky je rychle znovu přikrývají sněhem. Na některých místech na Sokolovsku se v noci nebo ráno přerušila dodávka elektřiny. Těžký sníh láme větve a stromy. Hasiči už zasahovali u více než stovky případů spojených s následky sněžení, všechny se obešly bez zranění.

Silničáři varují před rozbředlým sněhem, který se vyskytuje na silnicích nižších tříd na celém území kraje. V horských oblastech napadlo sněhu více, například silnice na Boží Dar je ale upravená. Na dálnici D6 a silnici I/6 směrem na Prahu mají řidiči počítat na otevřených pláních se sněhovými jazyky.

U Oloví spadl strom na osobní auto, nehoda se ale obešla bez zranění, spadlý strom způsobil nehodu i v Habartově. Strom na kolejích zastavil dopravu na železniční trati mezi Bečovem nad Teplou a Otročínem. Vlaky nahradily autobusy.

„V noci z pondělí na úterý jsme zasahovali u 121 události typu technická pomoc. Ve 119 případech se jednalo o odstranění spadlých stromů z komunikací, v Kraslicích se jednalo o pád stromů na zaparkovaná vozidla. Ve dvou případech hasiči poskytovali zdroj náhradní energie po výpadku. V Josefově to bylo pro zajištění kyslíkového přístroje pro pacienta, v Krajkové pro zajištění tepla v chovu drůbeže. Události jsou bez zranění," řekl dnes ráno mluvčí krajských hasičů Martin Kasal.

Bez proudu je od noci například Krajková a okolí na Sokolovsku, ráno nešla elektřina i v části Sokolova. Sněžit má i nadále a těžký mokrý sníh může způsobovat další komplikace. V noci na středu pak má mrznout a meteorologové varují i před náledím.

Ohodnoť článek

Autoři

Štítky ČR, počasí, silnice, sjízdnost, Karlovarský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Karlovarském kraji v noci napadlo až 20 centimetrů sněhu, silnice kloužou  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.