Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Karlovy Vary plánují na rok 2024 rozpočet s výdaji 1,745 miliardy

Karlovy Vary plánují na rok 2024 rozpočet s příjmy 1,475 miliardy korun a výdaji 1,745 miliardy korun. Rozdíl pokryjí vlastní zdroje nebo přebytky hospodaření. Vedení města podle náměstka primátorky Tomáše Trtka (ANO) sestavilo návrh skromně, aby příjmy pokryly nutné výdaje a umožnily i důležité investice, řekl novinářům. Rozpočet budou zastupitelé schvalovat na svém zasedání 19. prosince.

Celkové kapitálové výdaje, tedy peníze na opravy a investice, by měly být podle návrhu rozpočtu ve výši 435,8 milionu korun. „Největší investice bude určitě oprava, v podstatě úplně nový Lázeňský most u Lázní III. za asi 45 milionů korun. Ten se bude demolovat příští rok na podzim a stavba nového se protáhne do roku 2025. Další významnou položkou je 20 milionů na projektovou dokumentaci rekonstrukce Chebského mostu I. a II., což by měla být významná investice roku 2025 až 2027. Plus tam jsou i další investice na nové učebny nebo opravy silnic a parkovišť, podobně jako v minulých letech," uvedl náměstek primátorky Tomáš Trtek (ANO).

Město v letošním roce dokončilo splácení dlouhodobého úvěru na stavbu KV Areny. Ročně platilo zhruba 40 milionů korun. Od splátek si ale neodpočine, od příštího roku začnou Karlovy Vary splácet úvěr ve výši 700 milionů korun, který si vzalo na prioritní akce ve městě. Ročně to bude dělat 58 milionů korun. Z úvěru město postavilo například dva mosty, Dvorský a Festivalový, investovalo do oprav škol i místních komunikací. Nechyběly ani peníze na opravy lázeňských kolonád.

Podle Trtka se do hospodaření města zřejmě promítnou i úsporné kroky vlády, v příjmech by to mohlo dělat propad až o desítky milionů korun.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, správa, hospodářství, rozpočet, 2024, Karlovy Vary

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovy Vary plánují na rok 2024 rozpočet s výdaji 1,745 miliardy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.