Počasí dnes21 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Anděl smrti se po letech vrátí zpět na hrobku rodiny Karla Puppa. Pachatelé sochu ukradli a částečně rozřezali

Kovová socha Anděla smrti z hrobky rodiny Karla Puppa se ve středu 28. června vrátí náročné opravě zpět na Karlovarský hřbitov. V červnu 2021 dva pachatelé památkově chráněnou sochu anděla odcizili, pokusili se ji rozřezat a prodat do šrotu. Za tento čin už byla dvojice vandalů soudně potrestána.

Dvojice mužů ve věku 32 a 45 let násilím pronikla do areálu hřbitova v Karlových Varech. Z hrobky sebrali měděnou sochu, kořist naložili do auta a odjeli k lesu umělecké dílo rozřezat motorovou rozbrušovací pilou s úmyslem jí poté odevzdat do sběru. „Při tomto jednání však byli vyrušeni lesníkem, proto svého jednání zanechali a z místa odjeli pouze s uřezanou částí sochy. Lesník ihned zavolal na linku 158 a učinil oznámení o tom, že vyrušil dva muže, kteří se v lese pokoušeli rozřezat sochu,“ popsala tehdy případ policejní mluvčí Kateřina Pešková.

Ještě téhož dne se policistům podařilo muže vypátrat a zadržet. Následně dvaatřicetiletý obviněný muž část odcizené sochy vydal kriminalistům. pachatelé způsobili podle znaleckého posudku škodu ve výši 750 tisíc korun.

„Vloni byli pachatelé odsouzeni ke třem letům, resp. sedmnácti měsícům nepodmíněně a k úhradě škody 750 tisíc korun. Socha byla zrestaurována odbornou firmou a po dvou letech se nyní vrací tam, kam patří. Slavnostně bude předána městu zpět ve středu 28. června 2023 v 10:00 hodin na svém původním místě, hřbitově v Karlových Varech – Drahovicích (vchod z ulice Hřbitovní),“ informoval mluvčí karlovarského magistrátu Jan Kopál.

Hodnocení článku je 98 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky Anděl smrti, ukradená socha, socha anděla, zničili sochu anděla, hrobka rodiny Karla Puppa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Anděl smrti se po letech vrátí zpět na hrobku rodiny Karla Puppa. Pachatelé sochu ukradli a částečně rozřezali  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.