Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Skireály v Karlovarském kraji nezavádí opatření kvůli koronaviru

Lyžařské areály v Karlovarském kraji zatím nezavedly žádná speciální opatření kvůli nákaze koronavirem. Lyžování tam v těchto dnech ovlivňuje spíše počasí. Lyžuje se v areálech na Klínovci, Novako a Skipot v Potůčkách.

 Níže položená střediska v Aši a v Mariánských Lázních a nově i na Bublavě a na Plešivci již ukončily zimní sezonu. Podle provozovatelů Krušnohorské magistrály pravděpodobně skončila sezona i pro běžkaře.

V lyžařském areálu Novako se dnes lyžuje na velké a malé sjezdovce. Podle manažerky areálu Pavlíny Novákové nezavedli žádná opatření kvůli možné nákaze koronavirem. "Máme tu pouze kotvy a ty jsou dostatečně daleko. Navíc jsme v chráněné oblasti a tady se například nějaké postřiky kvůli přírodě dělat nesmí," řekla Pavlína Nováková. V areálu pokračují s umělým zasněžováním.

Dobré lyžařské podmínky nabízí také areál Skipot v Potůčkách. Podle jeho provozovatele Marka Plachého zavedli pouze dezinfekci pro zaměstnance. "Další opatření jsme nezaváděli. Zítra u nás končí dva lyžařské výcviky, takže očekáváme, že i přes dobré podmínky se kvůli obavám z koronaviru návštěvnost sníží," řekl Marek Plachý.

Skiareál na Bublavě podle jeho správce Bohumila Havla už zimní sezonu ukončil. "Je to z důvodu nedostatku sněhu, není to kvůli koronaviru, ani kvůli malému zájmu turistů," řekl Bohumil Havel. Provozovatelé areálu už dříve ohodnotili letošní sezonu jako jednu z nejhorších za posledních několik let.

Dnes ukončili sezonu také na Plešivci. "Dva dny jsme měli kvůli silnému dešti zavřeno a dnes jsme už kvůli nedostatku sněhu provoz ukončili úplně," řekl provozovatel areálu Petr Voráček. Podle něj ukončení sezony nemá nic společného s opatřeními kvůli koronaviru.

Nepříznivé podmínky v posledních dnech nepřály ani běžkařům. "Dva deštivé dny stačily k tomu, aby sjízdnost lyžařských tras vzala za své. Ani výhled počasí není z pohledu běžeckého lyžování nikterak příznivý, a tak pokud nepřijde sněžení na konci března, lyžařská sezona skončila," uvedli provozovatelé.

Autoři | Foto

Štítky ČR, počasí, rekreace, hory, přehled, Karlovarský, COVID-19, Karlovarský kraj, Klínovec, běh na lyžích, Bohumil Havel, Plešivec (Krkonoše), Mariánské Lázně, , Krušnohorská lyžařská magistrála

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Skireály v Karlovarském kraji nezavádí opatření kvůli koronaviru  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.