Počasí dnes13 °C, zítra12 °C
Středa 2. října 2024  |  Svátek má Olívie / Oliver
Bez reklam

Výtěžek z prodeje hotelu Trocnov chtějí Vary nechat na investice

Výtěžek z prodeje bývalého sanatoria Trocnov chce vedení Karlových Varů nechat v rezervě a vázat je na konkrétní investice. Novinářům to řekla primátorka Andrea Pfeffer Ferklová (ANO). Za hotel v lázeňské části dostane město 58,8 milionu korun. Prodej schválili na svém posledním jednání i zastupitelé. Jednou z výhrad opozice byla obava, že se takto získané prostředky rozpustí v provozních výdajích města, které se nyní potýká s nárůstem výdajů hlavně kvůli cenám energií.

"Konkrétní projekt zatím vybraný nemáme, předpokládáme ale využití například v rámci družstevního bydlení. Jde o to, že chceme finance získané z prodeje hotelu Trocnov využít smysluplně pro investiční akce v našem městě," uvedla Pfeffer Ferklová.

O prodeji bývalého lázeňského sanatoria Trocnov se v Karlových Varech debatovalo několik let. Podle současného vedení radnice by objekt potřeboval nákladné investice, aby mohl znovu sloužit jako hotel. A jen údržba nevyužívaného objektu stojí město statisíce korun.

Proti prodeji byli zejména opoziční Piráti, podle nichž hotel není v tak špatném stavu, aby se investice do oprav a dalšího pronájmu nevyplatila. Také navrhovali, aby se s prodejem počkalo na dobu, kdy se realitní trh opět více rozvine a ceny budou vyšší.

Podle primátorky má ale hotel kvůli své kapacitě do 45 hostů využití hlavně jako depandence (vedlejší budova ubytovacího zařízení) pro hotely v okolí. Právě provozovatel sousedního hotelu pak podal jedinou nabídku na odkoupení. Výsledná cena tak zůstala na vyvolávací, tedy, 58 milionů korun. Na dalších 800.000 korun pak bylo oceněno vnitřní vybavení hotelu.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto karlovyvary.cz

Štítky ČR, správa, reality, hotely, lázně, Karlovy Vary

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Výtěžek z prodeje hotelu Trocnov chtějí Vary nechat na investice  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.