Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Karlovy Vary slaví rok na seznamu UNESCO a věří, že přilákají do města turisty

V Karlových Varech si připomínají roční výročí od zapsání města na seznam světového kulturního a přírodního dědictví UNESCO a věří, že značka znovu přitáhne do města turisty. Úspěch připomíná nová interaktivní expozice, jež se nachází v prostorách Zámecké věže nad Tržní kolonádou.

Karlovy Vary společně Mariánskými a Františkovými Lázněmi se do UNESCO dostaly před rokem i s dalšími deseti nejvýznamnějšími lázeňskými městy ze sedmi evropských států. Vedení města nyní doufá, že slavná značka znovu přitáhne do města turisty. Právě s jejich odlivem se Vary i v souvislosti s válkou Ruska na Ukrajině potýkají. Právě Rusové tvořili tradičně početnou klientelu. 

V kontextu událostí posledních měsíců a let je pro nás příslušnost k UNESCO šancí, jak znovu oživit místní cestovní ruch a lázeňství. Je jasné, že musíme svou snahu o propagaci města zaměřit na novou klientelu a v tom by nám osvědčení o unikátních minerálních pramenech, léčebných procedurách, terapeutické krajině, specifické architektuře a dalších výjimečnostech mohlo pomoci. Aby pro cestovní ruch v Karlových Varech měl zápis kýžený přínos, začali jsme se značkou UNESCO pracovat,“ sdělila karlovarská primátorka Andrea Pfeffer Ferklová (za ANO). 

Ku příležitosti výročí se objevila v prostorách Zámecké věže nad Tržní kolonádou nová interaktivní expozice, jež mapuje všech jedenáct lázeňských měst, kterou jsou součástí UNESCO a ukazuje principy zápisu i výjimečnost měst představujících unikátní lázeňský fenomén. Vary nyní chtějí, aby se město díky značce dále prezentovalo v zahraniční i v Česku. 

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Karlovy Vary

Štítky UNESCO, Karlovy, Vary, Rekreace, Turismus, Výstava, Karlovy Vary, Světové dědictví UNESCO, lázně, Rusko, Ukrajina, Andrea Pfeffer Ferklová, Františkovy Lázně, ANO 2011, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovy Vary slaví rok na seznamu UNESCO a věří, že přilákají do města turisty  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.