Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Dům na splátky je investice, která může měsíčně stát méně než nájem bytu

PR článek

Ačkoliv v současné době zdražuje všechno od energií přes stavební materiály až po hypotéky, stále existují způsoby, jak dům postavit relativně levně. Díky nabídce společnosti Ekonomické stavby si lze dům pořídit již od necelých 15 tisíc měsíčně. Bydlení ve vlastním domě má pak spoustu dalších ekonomických výhod. Mezi ně patří mimo jiné zhodnocování investovaných peněz vůči inflaci nebo zajištění na důchod. Tedy i v době vyšších úroků se vyplatí si vlastní bydlení pořídit.

Jak na dům v době šetření?

Nejdůležitější je vybrat si dům podle svých finančních možností a nespoléhat, že bude levněji. „Vzhledem k nedostatku stavebních pozemků bohužel nelze čekat, že by jejich ceny klesaly, proto stále platí, že čím dříve se ke koupi odhodláte, tím výhodnější to bude. Naopak vzhledem k očekávanému poklesu úrokových sazeb v následujících letech se vyplatí žádat o hypotéku s kratší dobou fixace,” popisuje Martin Protiva, místopředseda představenstva Ekonomických staveb.

Samotné splátky hypotéky se přitom často vyrovnají měsíčnímu nájmu. Třeba typ domu Katka 12 vychází měsíčně na necelých 15 tisíc korun. Nabízí čtyři místnosti a kuchyňský kout, navíc je navržený tak, aby se hodil i na menší pozemky. Za celkovou částku čtyř milionů budete i byt této velikosti shánět těžko, je to tedy ideální typ domu, díky kterému konečně můžete utéct z paneláku. A pokud byste rovnou chtěli prostornější obydlí, existuje i ve variantě XL.

Výhodou nového domu je také to, že si můžete rovnou vybrat technologická řešení, která vám pomohou ušetřit na výdajích za energie. „U našeho oblíbeného programu Mladá rodina nabízíme klientům v dodávce domu například tepelné čerpadlo. U dalších technologických vychytávek pak pomáháme s vyřízením dotací skrze program Nová Zelená úsporám, díky čemuž se stavba výrazně neprodraží a výsledná investice se velmi rychle vrátí – tím spíše v dnešní době rychle rostoucích cen energií,” potvrzuje Martin Protiva. Možnosti sběru dešťové vody či využívání fotovoltaických článků jsou tak stále častější a výhodnější.

Pojistka na důchod

Díky programům Mladá rodina nebo Nulová hotovost, které Ekonomické stavby nabízejí, není třeba mít výrazně naspořeno – dům zvládnou postavit i ti, kteří nedisponují možností složit zálohu. „Dobře víme, že nutnost mít našetřeno minimálně 10 až 20 % z ceny nemovitosti mnohým žadatelům zisk hypotéky velmi komplikuje a oddaluje, proto se jim snažíme pomoci našimi programy. V rámci Mladé rodiny stačí mít nízkou zálohu ve výši 170 tisíc korun, u Nulové hotovosti dokonce žádnou. A navíc lze zařídit, že hypotéku začnete splácet až po nastěhování,” dodává Protiva.

Obrovskou předností vlastního bydlení je pak zajištění na stáří. S vlastním domem – tím spíš, pokud bude částečně energeticky nenáročný – se nebudete muset obávat, jak vyřešíte bydlení během důchodových let. Rozhodně je lepší si proto pojistit klid, který získáte tím, že nebudete muset řešit nájem každý měsíc a budete čerpat ze svého dobrého rozhodnutí z minulosti. Pokud si tedy již delší dobu přejete bydlet ve vlastním domě, není proč váhat. Pořídit si vlastní bydlení je snazší, než si myslíte. Svůj vysněný typ domu si můžete vybrat například zde.

Ohodnoť článek

Štítky Ekonomické stavby, dům, hypoteční úvěr, bydlení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dům na splátky je investice, která může měsíčně stát méně než nájem bytu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.