Počasí dnes21 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Sokolov opraví budovu v areálu Baník, ve které je zázemí pro fotbalisty

Sokolov začne letos s opravou staré budovy ve sportovním areálu Baník, která slouží jako zázemí pro fotbalisty. Před časem dostal objekt novou střechu, práce se nyní přesunou dovnitř. Stavbaři vybudují nové šatny a kanceláře odhadem za 50 milionů korun.

Kvůli vysokým nákladům rozdělila radnice investici do dvou etap. S první chce začít ještě letos, vyhlásila na ni už výběrové řízení. Práce za necelých 15 milionů korun zahrnují zhruba polovinu objektu, trvat mají sedm měsíců. Druhá část budovy přijde na řadu příštím rokem, podle místostarosty bude nákladnější.

„V objektu bude opět administrativní část v prvním patře, tréninková místnost a pro žáky, kteří sem dojíždí z celého kraje, bude připravena i studovna. Co se týče té spodní části, tak tam se zrekonstruují šatny, budou prostornější, moderně vybavené. Naprosto nedostatečné v obou patrech je i sociální zázemí," řekl novinářům místostarosta Jan Picka (nez.).

Na opravy a budování sportovišť se Sokolov, kde žije ai 23 tisíc obyvatel, v posledních letech zaměřoval. Za více než 30 milionů korun v roce 2014 upravil areál Baník. Součástí oprav tehdy byla i rekonstrukce fotbalových šaten na tréninkovém hřišti. O pár let později město nechalo opravit šatny na zimním stadionu, který je také součástí areálu Baník. Kompletní rekonstrukce zastaralého zázemí pro hokejový A tým i mládežnické týmy stála 17 milionů korun. Obnovy se v roce 2020 v areálu dočkalo i zázemí pro tenisty. Město dalo zbourat původní šatny a na jejich místě postavilo nové za 11 milionů korun.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto MU Sokolov

Štítky ČR, správa, stavby, sporty, Sokolov, FC Baník Ostrava, FK Baník Sokolov, šatna, oprava, fotbalista, Jan Picka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sokolov opraví budovu v areálu Baník, ve které je zázemí pro fotbalisty  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.