Počasí dnes16 °C, zítra12 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Rozkopané Karlovy Vary. Prosíme obyvatele a návštěvníky o respekt, žádá město

Chodci a řidiči v Karlových Varech prožívají v posledních dne ve městě horké chvilky. I přesto, že do léta je ještě daleko, komplikace působí intenzivní stavební činnost spojená s pokládkou či opravami sítí, která probíhá takřka po celém městě. Jedná se zejména o pokládku optických sítí různých operátorů a poskytovatelů připojení k internetu, rekonstrukce horkovodů či pokládku napěťových kabelů. Město proto prosí obyvatele o trpělivost a respekt.

Pracuje se téměř po celém městě. Pokládka kabelů optické sítě probíhá v obchodně správním centru, v Rybářích nebo v Drahovicích. Výkopy se připravují na sídlišti Čankovská, rekonstrukce horkovodu probíhá na Divadelním a Palackého náměstí. A to je jen výběr několika míst, která aktuálně trápí obyvatele Karlových Varů.

„Registrujeme četné dotazy i stesky obyvatel města na fakt, že jsou v podstatě celé Karlovy Vary rozkopané. Jsme si vědomi komplikací, které tato skutečně masivní stavební činnost přináší, částečně promlouvá i do aktivit a záměrů města. Na druhou stranu ale respektujeme, že tato činnost umožní provozovatelům a správcům sítí poskytovat v budoucnu kvalitní služby. Prosíme tedy o stejný respekt také obyvatele a návštěvníky Karlových Varů,“ uvedl v tiskové zprávě náměstek karlovarské primátorky Petr Bursík.

Město se podle něj snaží k pracem přihlážet alespoň při plánování úklidu nebo dalších oprav komunikací. „V místech, kde je výkopová činnost rozsáhlejší, omezujeme například blokové čištění a další úklid komunikací. Na příští rok, až bude hotová pokládka optického kabelu, jsme například odsunuli opravu povrchu chodníku v Nové ulici v Doubí, kde nyní provádíme obnovu veřejného osvětlení a opravu povrchu komunikace,“ vysvětlil Bursík.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky doprava, práce, rekonstrukce, Karlovy Vary, oprava, Drahovice, Palackého náměstí (Praha)

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rozkopané Karlovy Vary. Prosíme obyvatele a návštěvníky o respekt, žádá město  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.