Počasí dnes8 °C, zítra5 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Jeřáb uložil konstrukci Goethovy lávky v K. Varech na připravené nosníky

V Karlových Varech začala závěrečná část rekonstrukce Goethovy lávky u Císařských lázní. Jeřáb uložil hotovou ocelovou konstrukci lávky na připravené nosníky. Lávka by měla být dokončena zhruba do poloviny dubna.

Goethova lávka spojovala Císařské lázně a Goethovu stezku. Kvůli svému havarijnímu stavu ale byla už roky uzavřená a z původní lávky zbylo nad korytem řeky Teplé už jen torzo. V současné době pokračuje rekonstrukce kulturní památky Císařské lázně. Nová lávka vychází z podoby původní lávky, mostovka tak bude doplněna i zdobným zábradlím, které je už součástí 23tunové konstrukce mostu, již dnes jeřáb uložil na své místo.

„Původně měla být lávka hotová už na podzim. Kvůli cenám materiálů jsme ale dokončení odložili na letošní rok. My jsme na to nijak nespěchali," řekl náměstek primátorky Karlových Varů Petr Bursík (ODS). Cena 3,5 milionu korun by ale měla být zachovaná. „Nyní se položí konstrukce lávky, pak se to musí ukotvit a dodělat povrchové úpravy," doplnil Bursík.

Karlovy Vary čeká v blízkosti Císařských lázní ještě další rekonstrukce mostu, a to Festivalového, který spojuje Císařské lázně s areálu Grandhotelu Pupp. Tato oprava ale bude výrazně dražší, bude stát okolo 35 milionů korun a bude se muset provádět za provozu. Festivalový most je totiž jedinou příjezdovou cestou k hotelu pro automobily.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto MMKV

Štítky ČR, správa, stavby, silnice, most, Karlovy Vary, lávka, rekonstrukce, Císařské lázně, ODS, Teplá, Grandhotel Pupp

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jeřáb uložil konstrukci Goethovy lávky v K. Varech na připravené nosníky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.