Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Karlovarský kraj připravuje přestavbu prvního pavilonu v karlovarské nemocnici

Karlovarský kraj vyhlásí výběrové řízení na zhotovitele rekonstrukce nevyužívaného pavilonu L v karlovarské nemocnici. Jde o první stavební část rozsáhlého projektu rozvoje a modernizace krajské nemocnice za téměř tři miliardy korun. Náklady na první přestavbu prázdného objektu se pohybují kolem 150 milionů korun.

V karlovarské nemocnici letos začala demolice nejstaršího objektu v areálu, pavilonu K, kde kdysi sídlilo lůžkové plicní oddělení. Předpokládané dokončení bouracích prací je v dubnu. „Po ukončení demolice budeme mít vysoutěženo, a mohla by tak začít stavba pavilonu L, protože zasahuje i do těch míst, kde teď běží demolice pavilonu K," řekl uvolněný zastupitel a předseda Výboru pro regionální rozvoj Pavel Čekan (Místní).

Náklady na rekonstrukci pavilonu L se odhadují na 150 milionů korun. Kraj bude chtít projekt spolufinancovat z případných dotací, například z Integrovaného regionálního operačního programu (IROP). Přestavba by měla začít letos v létě a je naplánovaná zhruba na rok. Na vybavení objektu by měla nemocnice získat evropskou dotaci z programu REACT-EU. Po dokončení se do něj přestěhuje provoz transfuzní stanice, která nyní sídlí mimo areál, a administrativně provozní úseky.

Projekt rozvoje karlovarské nemocnice by měl stát 2,9 miliardy korun. Po rekonstrukci pavilonu L bude navazovat bourání pavilonu G a stavba zcela nových objektů, kde je v plánu rozšířit urgentní příjem, interní oddělení či vybudovat nové onkologické centrum. Celá přestavba nemocnice včetně vybavení by měla být kompletně hotová v roce 2030.

Společnost Karlovarská krajská nemocnice provozuje vedle karlovarské nemocnice také chebskou. Nemocnice v Karlových Varech byla založena v roce 1877 a v současné době má 432 lůžek a více než 1200 zaměstnanců.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Karlovarský kraj

Štítky ČR, nemocnice, správa, stavby, Karlovy Vary, pavilon, rekonstrukce, Karlovarská krajská nemocnice, Karlovarský kraj, projekt, Pavel Čekan

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovarský kraj připravuje přestavbu prvního pavilonu v karlovarské nemocnici  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.