Počasí dnes23 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

V Karlovarském kraji není zájem o svatby ve dnech s "dvojkovými" daty

Spíše slabý zájem je v Karlovarském kraji o svatby s netradičními daty 20. 2. 2022 nebo 22. 2. 2022. I když jsou letošní únorová data plná dvojek, podle radnic jsou svatby v tomto zimním měsíci spíše výjimečné. Přesto se několik svateb v těchto dnech odehraje. V některých městech to budou první svatby letošního roku.

V krajských Karlových Varech je řádný svatební termín 19. února, na kdy má magistrát nahlášeny tři svatby. Oddávat se ale bude i v mimořádných termínech. „Na 12. 2. 2022 máme tři svatby, a to v obřadní síni, na soukromé zahradě a v restauraci U Šimla. Na 22. 2. 2022 máme nahlášeny hned čtyři svatby. Konají se na magistrátu, na Vítkově hoře, v Grandhotelu Pupp a u altánu pramene Štěpánka," řekl mluvčí magistrátu Jan Kopál. V únoru se pak bude konat ještě jedna svatba 26. 2. 2022 v hotelu Imperial.

Například v Chebu bude 22. února jen jedna svatba, stejně jako v Ostrově. V Sokolově se přihlásily na radnici tři páry snoubenců, zájem mají o obřad v sokolovském zámku. V Aši na tento termín nemají zatím žádnou hlášenou svatbu, od začátku roku tam zatím nikoho neoddávali. „Zpravidla svatby v zimních měsících kvůli špatnému počasí nemíváme," řekl mluvčí ašské radnice Milan Vrbata.

O magické datum plné dvojek se přihlásili i zájemci v Chodově, a to díky výzvě starosty Patrika Pizingera (Místní) na facebooku. „Na výzvu s last minute nabídkou lidé skutečně reagovali, budeme mít dvě svatby," řekl Pizinger. Na únor mají v plánu celkem tři svatby, za celý rok je to v průměru 50 svateb.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, rodina, zajímavosti, Karlovarský kraj, svatba, radnice, magistrát, Grandhotel Pupp, Karlovy Vary, Facebook, Cheb

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Karlovarském kraji není zájem o svatby ve dnech s "dvojkovými" daty  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.