Počasí dnes23 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

V Karlových Varech přesunuli odběrové místo z nemocnice ke krajskému úřadu

V Karlových Varech dnes v areálu krajského úřadu začalo fungovat místo na odběr vzorků pro testování na koronavirus. Přestěhovalo se sem z karlovarské nemocnice, kde se bude bourat jeden z pavilonů. Novinářům to oznámila Jitka Čmoková z tiskového odboru krajského úřadu. Na první den bylo objednáno téměř 40 lidí, zájem byl hlavně o PCR testy.

Nové odběrové drive-in stanoviště mohou využít lidé s podezřením na nákazu i samoplátci. Zájemci o testování se musí předem objednat elektronicky přes rezervační systém kraje na webu rezervacekk.cz. Odběrové místo bude v provozu od pondělí do pátku od 8:00 do 10:00, nebo do doby podle objednání. Zdravotníci provádí PCR i antigenní testy.

Testovací místo sloužilo od předloňského dubna v areálu krajské nemocnice. "S postupem prací první etapy generelu bylo nezbytné testovací místo přesunout mimo areál nemocnice. Na místě, kde bylo provozováno, bude umístěna stavební technika. S ohledem na zřízení staveniště a dodržení bezpečnostních opatření spojených s demolicí by provoz odběrového místa ani nebylo možné zkoordinovat," uvedl generální ředitel Karlovarské krajské nemocnice Josef März.

V Karlovarském kraji se počet pozitivních případů na koronavirus dál snižuje. Podle údajů ministerstva zdravotnictví připadá v kraji za posledních sedm dní 194 nakažených na 100 tisíc obyvatel, což je nejméně ze všech krajů. Intenzitu testování ale v posledních dvou týdnech výrazně ovlivnily vánoční svátky, dovolené a školní prázdniny.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Karlovarský kraj

Štítky ČR, správa, koronavirus, nemocnice, testování, Karlovy Vary, krajský úřad, Karlovarská krajská nemocnice, Josef März, Vánoce

V Karlových Varech přesunuli odběrové místo z nemocnice ke krajskému úřadu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.