Počasí dnes23 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Odběrové místo u nemocnice končí, přesouvá se ke krajskému úřadu

Odběrové místo, kde zdravotníci provádějí testy na covid-19, se od ledna přestěhuje z areálu karlovarské nemocnice ke krajskému úřadu v Závodní ulici. Karlovarskou nemocnici brzy čekají přípravné práce související s výstavbou nového pavilonu, proto se odběrové místo přesune.

„S postupem prací první etapy generelu bylo nezbytné testovací místo přesunout mimo areál nemocnice. Na místě, kde bylo provozováno, bude umístěna stavební technika. S ohledem na zřízení staveniště a dodržení bezpečnostních opatření spojených s demolicí by provoz odběrového místa ani nebylo možné zkoordinovat,“ sdělil generální ředitel Karlovarské krajské nemocnice Josef März.

Nově vzniklé odběrové místo u krajského úřadu by mělo fungovat v systémem drive-in, tedy rovnou z automobilů, stejně jako tomu bylo v prostoru u nemocnice. „Pro naše občany je areál velmi dobře dopravně dostupný a logisticky vhodný. Příjezd označíme dopravními značkami a informačními tabulemi, které budou umístěny už na ulici Závodní, než se vjede do areálu. Vozy budou nasměrovány od krajské knihovny doleva, projedou zadem podél parkovišť k mobilnímu kontejneru mezi zahradním domkem u dětského hřiště a tenisovým kurtem. Zde provedou zdravotníci odběry a provoz plynule může pokračovat dál směrem z areálu ven,“ upřesnil hejtman Petr Kulhánek.

Nové odběrové místo začne fungovat hned 3. ledna. Na testy se mohou lidé zaregistrovat prostřednictvím online rezervačního systému​.

Hodnocení článku je 36 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto KNL

Štítky Karlovy Vary, covid, test, nemocnice, krajský úřad, Karlovarská krajská nemocnice, Josef März, Petr Kulhánek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Odběrové místo u nemocnice končí, přesouvá se ke krajskému úřadu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.