Počasí dnes20 °C, zítra18 °C
Úterý 21. května 2024  |  Svátek má Monika
Bez reklam

Krejcarová lávka v Sokolově bude dokončena v polovině příštího roku

Krejcarová lávka v Sokolově, která propojí centrum města a rekreační areál Jižní lom, bude hotová v polovině příštího roku. S dokončením ocelové lávky pro pěší za 60 milionů korun se přitom počítalo ještě letos. Stavbu ovlivnily vícepráce i koronavirová epidemie. Dokončení lávky se plánuje na červen.

Stavební firma se v průběhu prací například potýkala s nedostatkem stavebního materiálu i změnami v projektu. „Termín dokončení výstavby se průběžně upravoval vzhledem k aktualizacím vyjádření příslušných orgánů státní správy a podmínkám při samotné výstavbě. V neposlední řadě termín dokončení ovlivnila covidová pandemie," uvedla Anna Vasko z tiskového oddělení ministerstva financí. Dokončení výstavby mohou ale ještě ovlivnit výsledky zátěžových zkoušek.

V současnosti se dokončují části nosné konstrukce mimo lávku. Práce se přemístily do hal, kde pracovníci lakují koncové díly a hlavní pylon, vyrábí se také zábradlí. Pylon, na kterém bude most zavěšený, stavebníci osadí v prosinci. Poté přijdou na řadu montáže zbylých nosných konstrukcí a konečné úpravy cyklostezky a parkových cest.

Celkové náklady na stavbu se odhadují na 60 milionů korun. Převážná část nákladů projektu bude hrazena ze státního programu, který pomáhá zahlazovat ekologické škody po těžbě v Ústeckém a Karlovarském kraji. Investorem je tedy ministerstvo financí. Město se na akci podílí dvěma miliony korun, zaplatí například veřejné osvětlení, případně kamerový systém.

Starou nevyhovující lávku nechala firma zbourat vloni. Od té doby platí v okolí lávky omezení pro pěší, vodáky i cyklisty, kteří musí využívat objízdné trasy. Po dokončení bude lávka zavěšená, s ocelovou mostovkou a pěší plocha bude z dubových fošen. S otevřením pro veřejnost se počítá v červnu.

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto sokolov.cz

Štítky ČR, správa, stavby, Sokolov, lávka, stavba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Krejcarová lávka v Sokolově bude dokončena v polovině příštího roku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.