Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Nápady obyvatel na investice bude Cheb sbírat a realizovat i v příštím roce

Cheb bude i v příštím roce pokračovat v projektu participativního rozpočtu, kdy sami obyvatelé podávají návrhy ke zlepšení prostředí ve městě a město vybrané projekty pak realizuje. Na takzvané Mega nápady, s nimiž město začalo před dvěma lety, dá Cheb opět pět milionů korun, informovala mluvčí chebské radnice Simona Liptáková.

Lidé tak budou moci už potřetí posílat své návrhy na zlepšení vzhledu a života ve městě. O návrzích pak znovu rozhodují sami obyvatelé, a pokud radnice posoudí projekt jako proveditelný a náklady se vejdou do jednoho milionu korun, převezme projekt k dalšímu zpracování a realizaci.

V prvním ročníku Mega nápadů v roce 2020 zaslali občané 35 návrhů, z nichž 17 bylo vyhodnoceno jako proveditelné a prošlo do hlasování. V něm pak vybralo 1322 hlasujících 13 projektů k realizaci. V letošním druhém ročníku se sešlo 24 návrhů a do hlasování jich prošlo 17. Tentokrát hlasovalo 1604 lidí, tedy téměř o tři stovky více než loni. Hlasující vybrali k realizaci devět návrhů. Nižší počet zvolených návrhů souvisí s tím, že oproti prvnímu ročníku se zvýšil limit na jeden projekt z původního půl milionu na rovný milion.

Mezi návrhy obyvatel jsou například stezky pro chodce a cyklisty, hřiště pro sport, ale třeba i kuličková dráha. V Chebu se díky Mega nápadům umístilo na ulici piano, na které si může kdokoli zahrát. Vznikla stezka pro bosé nohy nebo ohniště u rybníka v Maškově. Jedním z nápadů, který se postupně rozšiřuje, je i aplikace timeTrip, díky níž je možné prohlížet si v mobilním telefonu části města v podobě, jakou měly v minulosti.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto město Cheb

Štítky ČR, správa, hospodářství, Cheb, projekt

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nápady obyvatel na investice bude Cheb sbírat a realizovat i v příštím roce  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.