Počasí dnes6 °C, zítra6 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Karlovy Vary zajistí rizikové části skály ve Slovenské ulici ocelovou sítí

Karlovy Vary zajistí části narušené skály nad silnicí ve Slovenské ulici. Sanace se bude týkat tří nerizikovějších částí svahu nad komunikací, která vede od lázeňského území až k nedaleké obci Březová. Město tam chce ukotvit ocelovou síť, která bude padající kameny zachycovat, řekl novinářům náměstek primátorky Petr Bursík (ODS).

Sanace prvního nejrizikovějšího úseku bude stát 1,8 milionu korun. "Udělají se kotvy, na to se natáhne síť a ta síť bude držet skalní masív, který je značně zvětralý, a bude stabilizovat pád kamenů," řekl Bursík. Město tam již před časem umístilo betonové zábrany. Ty se po zajištění svahu odstraní a přesunou na další úsek podle rozhodnutí statika.

Na silnici jsou tři nebezpečné úseky. Další dva úseky chce město zajistit příští rok. Pravidelně na jaře i na podzim tam silničáři odklízejí spadané kamení, které ohrožuje řidiče. Úseku se město věnuje dlouhodobě, například letos na jaře muselo zhruba za 600 000 korun odstranit část narušené skály. Šlo o část žulové skály na hranicích lázeňského území. Místu se někdy říká Lví hlava, podle reliéfu umístěného na skalní stěně.

Sanaci čeká ve městě také svah za hotelem Thermal. "Jsou tam dvě části. Jedna se týká ulice Bezručova, pod ní jsou takzvané thermalenské svahy. Pak jsou tam thermalenské svahy u samotného Thermalu, respektive u tunelu a u vstupu do bazénu," řekl Bursík. Na sanaci svahu u Bezručovy ulice plánuje město v nejbližší době vyhlásit výběrové řízení. Náklady se odhadují na 35 milionů korun.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Tama66/Pixabay.com

Štítky ČR, správa, stavby, Karlovy Vary, skála, svah, ODS, Březová, Hotel Thermal

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovy Vary zajistí rizikové části skály ve Slovenské ulici ocelovou sítí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.