Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

Část karlovarského dětského domova se přesune do areálu školy v Dalovicích

Karlovarský kraj plánuje přesunutí části dětského domova v Karlových Varech z prostor SOS dětských vesniček v Doubí do objektu v areálu bývalé střední školy v Dalovicích. Ve vile, kterou nechá kraj nejprve opravit, najdou místo dvě rodinné skupiny, informoval krajský radní pro školství Jindřich Čermák (Piráti).

Děti z dětského domova se v areálu školy nastěhují do vily, která původně sloužila jako internát. „Předpokládá se komplexní rekonstrukce objektu, vysoutěžili jsme ji za 14 milionů korun s DPH, a předpokládáme, že do 30. června příštího roku bude rekonstrukce zcela hotová," řekl Čermák.

Kraj nechal stavební práce rozdělit do tří etap, skončit mají v polovině příštího roku. S přestěhováním dětí počítá vedení kraje vzhledem k rekonstrukci koncem letošního roku. Podle zástupkyně dětského domova Martiny Nuslauerové ale musí rodiny opustit domov v Doubí již na podzim, protože SOS dětské vesničky mají s objektem jiný záměr. Bude se proto hledat provizorní řešení.

Ve vile v Dalovicích bude ubytovaných 16 dětí a deset dospělých. Kraj tam chce vybudovat také byt pro matku samoživitelku s dítětem. Místo zde najde i takzvaný startovací byt, díky kterému by se děti na hranici plnoletosti měly naučit samy hospodařit.

Dětský domov Karlovy Vary a Ostrov je příspěvková organizace Karlovarského kraje, která zajišťuje výkon ústavní výchovy. Své domovy má kromě Karlových Varů a Ostrova také v Mezirolí či Plesné. V současné době ho tvoří 13 rodinných skupin. Kapacita všech částí domova je 100 dětí.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto SOS dětská vesnička Doubí

Štítky stavby, sociální, děti, Karlovy Vary, Dalovice, sos vesnička, dětský domov, Karlovarský kraj, vila, Česká pirátská strana, Doubí, rekonstrukce, Ostrov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Část karlovarského dětského domova se přesune do areálu školy v Dalovicích  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.