Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Sobota 5. října 2024  |  Svátek má Eliška
Bez reklam

Tři kluci našli na schodech několik tisíc. Peníze si nenechali, odnesli je na policii

Policisté ocenili příkladné chování trojice chlapců z Kynšperka nad Ohří. Osmiletý Matyáš Kočí, devítiletý Ondřej Dusík a desetiletý Martin Žofčín při projížďce na kolech v úterý našli na schodech jednoho z domů několik tisíc. Peníze si ale nenechali a odnesli je na policejní služebnu.

Několikatisícový finanční obnos vzali, ale ani na sekundu je nenapadlo, že by si peníze ponechali. „Věděli jsme, že když takhle najdeme peníze, tak je musíme předat policistům, kteří se pokusí najít toho, komu patří,“ uvedl Ondřej Dusík. „Peníze jsme tedy vzali a okamžitě společně vyrazili na policii tady u nás v Kynšperku,“ doplnil Matyáš Kočí.

Policistům řekli, kde peníze našli. „Policisté nám poděkovali a pochválili nás, měli jsme z toho radost a dobrý pocit,“ řekl s úsměvem Martin Žofčín.



Ve středu si policisté trojici chlapců na služebnu pozvali znovu. Policisté z oddělení tisku a prevence Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje chlapcům ještě jednou poděkovali za příkladný přístup a odměnili je předměty s policejní tematikou. „Ze všeho, co jsme dostali, máme radost. A je toho fakt hodně,“ shodla se trojice mladíků navštěvující místní základní školu.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, nález, peníze, kynšperk, Kynšperk nad Ohří, Karlovarský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Antonín Doubek

Je vidět že žijí ve slušné rodině a výchova k tomu odpovídá !!

Neděle, 11. července 2021, 18:52Odpovědět

Tři kluci našli na schodech několik tisíc. Peníze si nenechali, odnesli je na policii  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.