Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Latě i prkna. Karlovy Vary odešlou do tornádem zasažených oblastí řezivo

Město Karlovy Vary zašle na bouří zničenou Moravu řezivo vhodné pro opravu domů. Konkrétně půjde o střešní latě a prkna v celkovém množství 40 metrů krychlových a hodnotě 350 tisíc korun. Takové množství vystačí na opravu zhruba dvou desítek střech.

„Chceme lidem v postižených obcích nabídnout rychlou pomoc a sám cítím, že stavební řezivo se nyní stává nedostatkovým zbožím,“ vysvětluje ředitel příspěvkové organizace Lázeňské lesy Karlovy Vary Stanislav Dvořák. Dodání dříví zajistí v postižených obcích Hasičský záchranný sbor Karlovarského kraje. Ten již v tuto chvíli pomáhá místním občanům s odstraňováním škod. Zároveň dohlédne na využití řeziva pro skutečně poškozené domy.

Materiál bude standardně řezán ze smrku vytěženého přibližně před měsícem. „Chceme jít příkladem jako vlastník lesních pozemků a ukázat, jak lze pomoci obyvatelům postižených obcí a poskytnout jim praktický stavební materiál, který v dnešní době není běžně dostupný a mnohdy se na něj čeká několik týdnů, až měsíců,“ dodal náměstek primátorky Petr Bursík (ODS).

S jinou formou pomoci přišli v Ostrově. Dětem z postižených oblastí chtějí nabídnout letní tábory zdarma. „Nabídli jsme, prostřednictvím krizového štábu Jihomoravského kraje, že děti z postižených oblasti mohou strávit zdarma pobyt v našem dětském letním táboře v Manětíně, příměstském táboře v Městském kulturním domě dětí a mládeže v Ostrově, nebo v Ekocentru. Samozřejmě zajistíme v takovém případě dětem i ubytování," dodal starosta Ostrova na Karlovarsku Jan Bureš (ODS).

Většina měst a krajů se rozhodla zasaženým oblastem pomoci finančně. Do oblasti vyjelo také celkem 42 hasičů ze stanic hasičského záchranného sboru Karlovarského kraje a z jednotek dobrovolných hasičů z Ostrova a Chodova s 15 kusy zásahové techniky.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto město Karlovy Vary

Štítky Karlovy Vary, Morava, latě, prkna, pomoc, lázeňské lesy, Karlovarský kraj, Hasičský záchranný sbor, ODS, Lázeňské lesy Karlovy Vary, Ostrov, Jan Bureš

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Latě i prkna. Karlovy Vary odešlou do tornádem zasažených oblastí řezivo  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.