Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Karel Komárek Family Foundation a Sazka věnují na obnovu regionu po ničivém tornádu 150 milionů

PR článek

Společnost Sazka posílá okamžitou finanční pomoc postiženým oblastem včerejší přírodní katastrofy. Podpora ve výši 50 milionů korun má za cíl vrátit region co nejrychleji do původního stavu a jeho obyvatele do normálního života. Dalších sto milionů věnoval majitel Sazky Karel Komárek prostřednictvím nadace Karel Komárek Family Foundation.

„Tato obrovská tragédie nás hluboce zasáhla. Situace vyžaduje okamžité jednání, které dokáže v první fázi rychle pomoci postiženým oblastem,“ uvedl k darované částce generální ředitel Sazky Aleš Veselý.

Majitel Sazky Karel Komárek prostřednictvím nadace Karel Komárek Family Foundation věnoval dalších 100 milionů korun na pomoc obětem a revitalizaci regionu. „Jsem rodákem z Hodonína a tato událost mne hluboce zasáhla. Teď je potřeba jednat rychle. Proto jsme hned vyčlenili potřebné peníze, které pomohou jak vyřešit okamžité potřeby, tak postupně vrátit život tam, kde ho živel ochromil,“ uvedl majitel Sazky Komárek a dodal, že v okamžicích, jako je tento, je potřeba, aby se zmobilizovaly silné české firmy a pomohly. „Pokud to bude třeba, jsme připraveni uvolnit i další prostředky,“ doplnil.

První vlna pomoci bude věnována především obětem neštěstí, kteří byli tornádem přímo zasaženi. Peníze by měly zajistit základní potřeby a pomoci lidem se rychleji zotavit po této devastující přírodní katastrofě. Druhá část se zaměří především na podporu Jihomoravského regionu v dlouhodobém časovém horizontu. Tedy například rekonstrukce poškozené  infrastruktury či oprava domů a silnic.

K pomoci se také spontánně připojili samotní zaměstnanci Sazky. Svými prostředky podpořili právě rodinnou nadaci Karla Komárka, která peníze rozděluje těm nejvíce potřebným lidem přímo na místě neštěstí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto KKCG

Štítky kkcq, Sazka, nadace, Karel Komárek, tornádo, jižní morava, peníze, Aleš Veselý, Hodonín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karel Komárek Family Foundation a Sazka věnují na obnovu regionu po ničivém tornádu 150 milionů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.