Počasí dnes18 °C, zítra20 °C
Úterý 17. září 2024  |  Svátek má Naděžda
Bez reklam

Aši pomáhá v boji s nepořádkem kolem kontejnerů kamerový systém. Usvědčil desítky hříšníků

Město Aš má bič na obyvatele, kteří způsobují nepořádek kolem kontejnerů na tříděný odpad. Na pět nejfrekventovanějších míst, kde se objevoval největší nepořádek, umístilo vedení města kamery. Po pěti měsících hodnotí opatření jako účinné.

„Kamery přispívají ke zlepšení pořádku kolem většiny separačních stání. Dostali jsme konečně nástroj, který pomáhá v usvědčení hříšníků,“ potvrdil strážník Dalibor Bláha.

Například od poloviny dubna eviduje město kolem 110 oznámení od provozovatele kamerového systému na podezření z přestupku. „Z nich kolem osmdesát jsme řešili buď pokutou, a pokud byla společenská nebezpečnost přestupku nízká, tak některé i domluvou s patřičným vysvětlením, kam a jakým způsobem má dotyčný odpadky příště odkládat,“ doplnil.

Vždy však nejde jen o banální přestupky, kdy někdo vedle kontejnerů odloží tašku s nepotřebnými lahvemi. Zatím nejvyšší sankce, kterou strážníci uložili, bylo pět tisíc korun muži, který hromadou odpadu, včetně částí skříně, obložil nádoby v ulici Na Vrchu. Pokutu dostal i muž, který u kontejnerů v Sokolské ulici rozházel pytel s odpadky.

Lázeňské město trápí nepořádek u popelnic, policisté si proto posvítili na bordeláře

Dva měsíce monitorovala městská policie v Karlových Varech, jak umí zdejší obyvatelé třídit odpad. Výsledky nejsou nijak překvapivé. Jako podobně ve zbytku republiky i zde mají Karlováci své rezervy. K nádobám na separovaný odpad v Charkovské ulici...

Kromě Kamenné ulice, kde je situace s nepořádkem asi nejhorší, jsou další problémovými lokalitami stanoviště pro separovaný odpad v Dolních Pasekách, v ulici Smetanova a zmíněných ulicích Sokolská a Na Vrchu.

„Je třeba si uvědomit, a řada lidí to asi neví, že jen pouhé položení i vytříděného odpadu na kontejner nebo vedle něj, protože kontejner je plný a nedá se do něj už další odpad nacpat, je přestupkem, za který hrozí až několikatisícová pokuta,“ uzavírá Dalibor Bláha.

Ašské služby budou mít v brzké době druhou nástavbu ke svozu separovaného odpadu. Situace s plnými nádobami by se tedy měla zlepšit. Problémy ale působí také samotní obyvatelé Aše, když zejména v odpoledních hodinách obsazují prostor kolem kontejnerů svými automobily. Řidič svozového vozidla pak nemá možnost nádobu vyprázdnit, na stanoviště se vrací opakovaně, v naději, že se prostranství uvolní, mnohdy ale neúspěšně.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky , nepořádek, kontejner, městská policie, kamera, odpad

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Aši pomáhá v boji s nepořádkem kolem kontejnerů kamerový systém. Usvědčil desítky hříšníků  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.